Fotbal international

Nu degeaba i se spune „El Loco”! Marcelo Bielsa a donat un hotel clubului său de suflet

16.10.2018 | 22:13
Nu degeaba i se spune El Loco Marcelo Bielsa a donat un hotel clubului sau de suflet

Pe 3 noiembrie, clubul sportiv argentinian Newell’s Old Boys va împlini 115 ani de existență, iar antrenorul Marcelo Bielsa s-a gândit la un gest impresionant pentru gruparea sa de suflet.

Astfel, exact pe 3 noiembrie, clubul argentinian va intra în posesia unui hotel în valoare de două milioane de euro donat din partea lui Bielsa. Antrenorul nu poate ajunge însă personal la festivitate, însă cadoul incredibil va compensa cu siguranță absența sa.

Marcelo Bielsa a donat un hotel clubului său de suflet

Interesant este că hotelul care are o suprafață de 2.000 de metri pătrați a fost construit de arhitecta Maria Eugenia Bielsa, nimeni alta decât sora antrenorului. Acesta va fi utilizat de club cu scopul de a caza jucătorii la fiecare meci de acasă, dar și ca bază de antrenament.

Marcelo Bielsa și-a petrecut un singur sezon în fotbalul profesionist la Newell’s, asta și pentru că oricum cariera sa de fotbalist nu a fost una îndelungată: doar trei ani. Și-a început apoi cariera de antrenor în 1990 tot pe banca acestei echipe, alături de care a cucerit două titluri naționale în Argentina. Mai mult, în 1992 a ajuns până în finala Copei Libertadores, pe care a pierdut-o însă.

De ce iubește Bielsa Newell’s Old Boys

Faptul că s-a născut în Rosario, dar și că Newell’s Old Boys l-a ajutat să debuteze atât ca jucător, cât și ca antrenor, i-au ajuns direct la inimă lui Marcelo Bielsa, care a declarat în nenumărate rânduri că acestea este clubul său de suflet.

Bielsa antrenează însă departe de casă în acest moment, acesta fiind și motivul pentru care va absenta de la aniversare. Argentinianul o pregătește pe Leeds, ocupanta locului 3 din Championship. După 12 etape, Leeds a pierdut un singur meci și practică un joc superb, bazat pe multe pase, complet opus echipelor din a doua ligă engleză.

Bielsa (63 ani) a câștigat trei trofee ca antrenor, toate alături de echipe din Argentina.