Fotbal intern

OFICIAL! ADIO, Rapid! FRF i-a EXCLUS pe giuleşteni din Liga 1

UPDATE ora 18:00 / Comunicatul OFICIAL al FRF:...
28.07.2016 | 18:00
OFICIAL ADIO Rapid FRF ia EXCLUS pe giulesteni din Liga 1
ADVERTISEMENT

UPDATE ora 18:00 / Comunicatul OFICIAL al FRF:

“Întrunită azi, 28 iulie 2016, Comisia de Disciplină şi Etică a decis următoarele:

Admite excepţia lipsei dovezii calităţii de reprezentanţi ai S.C. F.C. RAPID S.A. a domnilor avocaţi Tudor CHIUARIU, Valentin COCEAN şi Dan IDIŢĂ, invocată din oficiu de Comisia De Disciplină şi Etică a FRF.

Respinge cererile de intervenţie accesorie formulate în interesul S.C. F.C. Rapid S.A. de către intervenienţii S.C. AZUGA WATERS S.R.L., MORARU Valerii, CAPRĂROIU Răzvan Alexandru şi CIOBANU Paul-Vasile.

ADVERTISEMENT

Admite sesizarea L.P.F. formulată prin Secretarul General, astfel cum a fost modificată şi restrânsă prin precizările reprezentantului convenţional în şedinţa din 27.07.2016.

În interpretarea şi aplicarea dispoziţiilor art. 70 din Statutul F.R.F., coroborat cu art. 4 pct. 4 şi art. 38 pct. 1 prima cerinţă, teza finală, din R.O.A.F., constată că S.C. F.C. Rapid S.A. îndeplineşte condiţia deţinerii dreptului de participare în competiţiile organizate de L.P.F.
În baza dispoziţiilor sentinţei civile nr. 4266/13.06.2016, pronunţată de Tribunalul Bucureşti în dosarul nr. 46406/3/2012 şi ale art. 233 din Legea nr. 31/1990, republicată, constată că, de la data pronunţării sentinţei civile de mai sus, S.C. F.C. Rapid S.A. îşi păstrează personalitatea juridică pentru operaţiunile lichidării, până la terminarea acesteia.

ADVERTISEMENT

Executorie pe plan intern. Cu drept de recurs în termen de 2 zile de la comunicarea hotărârii motivate.

Pronunţată astăzi, 28 iulie 2016.

–––––––––––––––––––––––

UPDATE, ora 15:30 / Conform looktv.ro, Comisia de Disciplină a hotărît că Rapid nu îndeplineşte condiţiile de înscriere în Liga 1, clubul fiind în faliment, deşi au obţinut promovarea pe teren. 

ADVERTISEMENT

Decizia nu este însă una definitivă, ea putînd fi atacată cu recurs. Locul Rapidului va fi luat de ACS Poli Timişoara, bănăţenii urmînd a juca meciul cu Dinamo, din Ştefan cel Mare, partidă programată sîmbătă, de la ora 21:00.

–––––––––––

UPDATE, ora 12:23 / Patronul Stelei, Gigi Becali, a declarat că Rapid nu are nici o şansă de a juca în Liga 1: “Îmi pare rău pentru ei, dar dacă sînt faliment, nu mai au cum să joace în Liga 1. Trebuie să vîndă tot. Cum să mai joace dacă trebuie să vîndă tot? Nu mai au nici o şansă”. 

ADVERTISEMENT

––––––––––––––

UPDATE / Comisia de Disciplină a anunţat azi că decizia finală va fi anunţată joi la ora 13!

UPDATE / Comisia de Disciplină a FRF a încheiat audierile în cazul Rapidului. Acum, membrii deliberează şi vor anunţa decizia în scurt timp

UPDATE / Miercuri, de la ora 12:30, la sediul LPF are loc o nouă şedinţă a Comisiei de Disciplină a FRF la care se va discuta cazul înscrierii Rapidului în Liga 1! Este posibil ca azi să se pronunţe o soluţie, după ce vor fi audiate părţile din acest dosar. Rămîi pe FANATIK.RO pentru a afla primul dacă giuleştenii vor mai juca sau nu în Liga 1!

––––––––––––––––

Lichidatorul judiciar al Rapidului, Aurel Birhac a anunţat că jucătorii lui Valerii Moraru au şanse mici să mai joace în Liga I, deoarece pe data de 28 va lichida ultimele contracte ale fotbaliştilor, dar şi ale angajaţilor din Giuleşti.

“Trebuiau plătite din datoriile curente, dar acestea nu s-au plătit! În 2015 ANAF a făcut prima cerere de intrare în faliment pentru 7 milioane de lei. Atunci firma domnului Moraru a depus o garanţie că o să plătească, dar tot nu a plătit.

Nu am imputernicit pe nimeni să întreprindă ceva la LPF, nu am dat delegaţie la nimeni să discute ceva oficial acolo. Datoria Rapidului este 20 milioane de lei, iar ANAF are cea mai importantă sumă de primit. De recuperat sînt bani şi de la Dinu Gheorghe, în jur de 100.000 de euro. Cei de la Azuga Waters (n.r. societate patronată de Violeta Moraru) au tot spus că aduc bani, dar nu am văzut banii aceştia. Au depus 40 de bilete de ordin, 20 pentru salariile lunare şi 20 pentru datoriile de stat. Fostul administarator special, Radu Birlică, a introdus aceste bilete, dar au fost refuzate de Azuga Waters. Ei, după ce au introdus biletele la ordin, nu le mai pot refuza, dar încearcă asta prin tot felul de ghiduşii financiare.

Nu ştiu de unde spune Moraru că are contracte cu jucătorii. dar pe 28 voi anula şi ultimele  contracte ale fotbaliştilor“, a spus Birhac.

ADVERTISEMENT