Life

Nu e Japonia, este chiar în România! Locaţia de vis care aduce aminte de o populară staţiune niponă

Nu e necesar să călătorești zeci de mii de kilometri pentru a te bucura de o oază de liniște. În România există o locație de vis care seamănă izbitor cu o stațiune cunoscută din Japonia.
28.08.2022 | 13:07
Nu e Japonia este chiar in Romania Locatia de vis care aduce aminte de o populara statiune nipona
Locația din România care îți dă impresia că ai ajuns în Japonia. Foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

România are, într-adevăr, multe lucruri frumoase de oferit atunci când vine vorba de peisaje. O locație turistică din Argeș se aseamănă izbitor cu o stațiune niponă celebră.

Locația de vis din România despre care ai putea crede că este în Japonia

România este o țară ofertantă din punct de vedere turistic. Multe locații de vis se regăsesc la noi în țară și pe lângă cele cunoscute de aproape toată lumea, unele sunt mai puțin celebre.

ADVERTISEMENT

Satul Ciocanu, din Argeș și Hakuba, Japonia se află la 9086 de kilometri distanță, însă asemănarea dintre ele este izbitoare.

Aici se găseşte un Glamping, situat chiar la granița dintre județele Argeș și Brașov, pe culoarul Rucăr Bran.

ADVERTISEMENT

Locația este perfectă pentru cei care își doresc să doarmă în cort, să privească stelele și să se bucure de liniște. Peisajul este desprins, parcă, dintr-un tablou. Dinspre munții Bucegi răsare soarele, iar din partea opusă se văd crestele munților Pietrei Craiului.

Corturile oferă confortul de acasă

Gândul înnoptării în cort nu trebuie să sperie pe nimeni. Pe lângă oaza de liniște și gura de aer proaspăt oferită de locație, spațiile de dormite sunt dotate astfel încât să nu se simtă lipsa confortului de acasă.

ADVERTISEMENT

Corturile sunt încălzite cu sobe, energia este produsă de panourile solare, iar apa vine direct din Munții Bucegi. Totodată, mâncarea este naturală și este adusă de la stânele și fermele situate în apropiere.

Pentru a ajunge aici există două trasee posibile: București-Târgoviște, Câmpulung, Dâmbovicioara spre Peștera Dâmbovicioara, Ciocanu sau București–Predeal-Râșnov-Bran-Fundata-Șirnea și stânga către locație.

ADVERTISEMENT

Astfel, nu este nevoie de foarte mulți bani și zboruri lungi, până în celălalt capăt al lumii pentru te bucura de ceea ce natura are de oferit.

Cu toate acestea, dacă din întâmplare cineva ajunge în Japonia și își dorește să compare cele două locații. Geamăna celei din România poartă numele de Snow Peak Field Hakuba și este una dintre cele mai faimoase stațiuni de schi din Nagano.

ADVERTISEMENT