Adrian Mutu este recordmen-ul all-time de goluri marcate al naționalei de fotbal a României, împărțind recordul cu fostul său coleg, Gheorghe Hagi. Fostul golgheter din Serie A, cu amintiri de neuitat de când activa în campionatul Italiei, și-a dat cu părerea în privința noii competiții mondiale ce va debuta în iunie 2025.
Invitat în cadrul emisiunii DON MUTU, moderată de jurnalistul HORIA IVANOVICI, cel poreclit “Briliantul” a fost invitat să discute cu privire la adăugarea unei noi competiții mondiale la nivel de cluburi, prevăzută pentru vara anului 2025.
“Da, nu știu ce să zic… ținând cont și de sumele care se învârt în fotbal la nivelul cel mai mare și salariile pe care le au fotbaliștii… eu unul aș prefera mai mult să am meciuri decât antrenamente. Și înainte parcă era prea puțin să jucăm o dată pe săptămână, așa cum era și Campionatul Mondial o dată la 4 ani și tot așa, la fel…
Nu cred că e prea mult, eu cred că la câți bani câștigă fotbaliștii în momentul de față, pentru asta trebuie să ofere spectacol mai des. Cu cât joci mai mult, cu atât mai mult automat vor câștiga… toți vom câștiga, cei care facem parte din lumea asta.
Mie îmi place fotbalul, meciurile înseamnă spectacole, iar eu cred că asta vor să facă. Într-adevăr, pentru unii fotbaliști se adună, dar sunt fotbaliști la nivel înalt, echipe care au lot mare… Dacă un fotbalist câștigă, de exemplu, cum e Mbappe, câștigă 40-50 de milioane pe an… poate să facă un sacrificiu.
Totuși e o meserie până la urmă. Dacă ar fi să facem o comparație între sportivi și oamenii normali da, sunt foarte multe. Într-adevăr, e mult, dar doar pentru om!, a spus Adi Mutu, în direct la emisiunea dedicată lui.
Adi Mutu cunoaște motivele pentru care FIFA a ales să pregătească o nouă competiție la intercluburi, cu un an înaintea disputării Cupei Mondiale din 2026. Finala turneului final mondial din America de Nord va avea loc la New York, pe stadionul MetLife.
Fostul atacant al celor de la Chelsea crede că totul ține de spectacolul oferit de marile echipe, care aduce încasări din drepturi TV și alte venituri colosale, în ciuda faptului că fotbaliștii se pot resimți după alte meciuri de jucat.
Ca să revenim la ideea principală da, într-adevăr, comparând sportivii cu ce fac oamenii normali care până la urmă tot o meserie fac, doar că noi oferim un spectacol, da, e mult, dar dacă luăm și actorii de la Hollywood cât câștigă pentru un film și cât efort fizic fac… totu-i din talent, pentru că au talente actoricești și acolo sunt alte probleme.
Lumea vrea spectacol, spectacolul ăsta costă, într-adevăr, noi suntem privilegiați, norocoși pentru că suntem în meseria asta și câștigăm, nu câștigăm… Avem și noi obligații!”, a mai recunoscut “Briliantul”.