Life

Nu e Thailanda, e România! Plaja de la poalele muntelui care aduce aminte de staţiunile asiatice

În România se află o plajă care seamănă cu cea din Thailanda. Locația se găsește la poalele muntelui și este frecventată de mulți turiști. Cum se poate ajunge aici?
04.07.2022 | 18:11
Nu e Thailanda e Romania Plaja de la poalele muntelui care aduce aminte de statiunile asiatice
Cum se poate ajunge pe Plaja Șuncuiuș. Sursa foto: Călători în Bascheți
ADVERTISEMENT

În comuna Șuncuiuș, din județul Bihor, se află o plajă similară cu cele exotice, de pe tărâmuri asiatice. Mai exact, o locație de vis, care te duce rapid cu gândul la regiunea Krabi, din Thailanda.

Plaja Șuncuiuș din România, similară cu Krabi, din Thailanda. Cum ajungem aici

Plaja Șuncuiuș, așa cum a fost denumită, a fost amenajată în inima Apusenilor. De asemenea, are nisip fin ca pe litoral, șezlonguri și umbrele pentru turiști. Aici se află și râul Criș, care lângă stânci formează un loc numai bun de scăldat.

ADVERTISEMENT

Potrivit Călători în Bascheți, traseul către destinație poate fi parcurs și cu mașina. Concret: București – Alba – Turda – Huedin – Negreni – Șuncuius.

Pentru cei care se vor sătura de baie și plajă, pot merge să viziteze locuri de poveste din jur, precum: peșterile Izbândiș, Batanului, Vântului și Moanei.

ADVERTISEMENT

Unde te poți caza, în apropiere de Plaja Șuncuiuș și cât costă. Prețurile sunt unele decente

În apropiere de plaja de vis există două pensiuni pentru cazare: Lavinia și Grădia, cele care dețin, de fapt, locația. De altfel, prețurile sunt unele decente.

”Drumul este ușor accesibil cu mașina. Asfaltul este ca în palmă până la Șuncuiuș, iar de aici sunt de parcurs doar doi kilometri, pe un drum de țară. Practic, e doar începutul unui traseu superb, care te va duce spre câteva dintre cele mai spectaculoase peșteri din România: Izbândiș, Batanului, Vântului și Moanei.

ADVERTISEMENT

Sunt două pensiuni în zonă unde vă puteți caza: Pensiunea Lavinia și Grădia. Atenție,  plaja nu este foarte mare iar perioada verii locul poate să fie aglomerat!

Accesul la plajă este prioritar pentru clienții pensiunii Lavinia, și în măsura disponibilităților și pentru ceilalți turiști.

ADVERTISEMENT

Trebuie să știți că închirierea sezlongului costă 15 lei, iar prețul unei nopți de cazare este de 220 de lei pentru o cameră dublă, cu mic dejun”,  mai notează Călători în Bascheți.

ADVERTISEMENT