News

Nu e un banc: familia lui Nuțu Cămătaru a deschis un IFN cu activități de creditare. Fostul lider interlop deține și o spălătorie auto

Nuțu Cămătaru a fost eliberat din închisoare în anul 2019, și de atunci s-a apucat de afaceri legale. Doar că aici a cam dat de greu.
12.01.2023 | 12:03
Nu e un banc familia lui Nutu Camataru a deschis un IFN cu activitati de creditare Fostul lider interlop detine si o spalatorie auto
Nuțu Cămătaru a devenit oficial om de afaceri / Foto: Codin Maticiuc Facebook
ADVERTISEMENT

Nuțu Cămătaru și-a schimbat viața după anul 2019, când a fost eliberat condiționat, după ce anterior fusese condamnat la 5 ani și 11 luni de închisoare pentru șantaj. Cunoscutul lider al lumii interlope s-a recăsătorit, a redevenit tată, a ajuns subiect de roman și s-a apucat de afaceri legale.

Nuțu Cămătaru a ieșit în pierdere cu spălătoria auto

Protagonistul cărții biografice ”Dresor de lei și de fraieri”, scrisă de Codin Maticiuc, Nuțu Cămătaru a recunoscut că în tinerețe se descurca de minune să facă bani din activități ilegale. Lucrurile par să fie mai complicate atunci când vine vorba despre business-uri ”la vedere”, cu angajați și plăți la ANAF.

ADVERTISEMENT

Nuțu Business SRL este una dintre societățile la care Ion Balint, pe numele lui real, apare ca asociat, potrivit datelor obținute de FANATIK de la Registrul Comerțului. Fostul lider interlop este asociat aici cu cei doi băieți pe care-i are din precedenta căsnicie: Ion Nuțu (zis Nuțulică) și Nicolae Daniel (alias Dany).

spalatorie nutu
Spălătoria auto pe care Nuțu Cămătaru a deschis-o împreună cu fiul său / Captură: Google Maps

Societatea are ca principal obiect de activitate ”întreținerea și repararea autovehiculelor”. Firma are punct de lucru în șoseaua Sălaj, acolo unde se află spălătoria auto NTU Self Wash. Terenul pe care se află construcția îi aparține lui Nuțu, care are aici o proprietate de 45.000 mp, unde funcționa un club de echitație și o fermă de păsări și animale exotice.

ADVERTISEMENT

În 2021, spălătoria auto al familiei Balint a declarat o cifră de afaceri de doar 806 lei, o pierdere de 1.029 lei și datorii de 1.824 lei.

Soția lui Nuțu, implicată în comerț și activități financiare

În martie 2022, Nuțu Cămătaru a înființat societatea Cezy Line SRL, care are ca obiect de activitate ”comerțul cu amănuntul în magazine nespecificate, cu vânzare predominantă de produse alimentare, băuturi și tutun”. Firma are sediu în Ferentari, un loc considerat cartier general al Cămătarilor.

ADVERTISEMENT

În această firmă, Nuțu deține 45% din părțile sociale, iar soția lui actuală, Claudia Balint, are pachetul majoritar și este administrator al societății.

Partenera de viață a lui fostului interlop apare asociat majoritar și la compania DN Capital Investments IFN SRL, tot cu sediul în șoseaua Sălaj, acasă la Nuțu Cămătaru.

ADVERTISEMENT
nutu sotie
Nuțu Cămătaru, alături de actuala lui soție, Claudia / Foto: Codin Maticiuc Facebook

După cum arată și titulatura (intituție financiar-nebancară), firma se ocupă cu activități de creditare și include: acordarea creditelor de consum, finanțarea comerțului internațional, asigurarea finanțării pe termen lung a industriei de către băncile industriale, împrumuturi monetare în afara sistemului bancar, acordarea de credite pentru cumpărarea locuințelor de către instituții specializare care nu primesc depozite și servicii de amanetare și gaj.

IFN-ul și-a suspendat activitatea după doar câteva luni

Nuțu Cămătaru nu apare ca asociat în această firmă, în schimb Claudia îl are ca partener pe fiul acestuia, Daniel Nicolae Balint. În societate mai apar, ca asociați minoritari, alte două persoane: un avocat și soția unui fost șef din jandarmerie.

IFN-ul familiei Cămătaru a fost înființat în 2021 și încă nu a depus primul bilanț financiar. Societatea apare ca fiind în funcțiune, însă nu mai este activă din iunie 2022, potrivit datelor de la ANAF sectorul 5.

M&N Cafe Boyss SRL este, de asemenea, o afacere în care familia lui Nuțu Cămătaru este reprezentată prin unul dintre băieții lui. Ion Nuțu Balint are o jumătate din firma care a fost înființată în anul 2010, și care nu mai este activă din anul 2012. Societatea are sediul social tot pe șoseaua Sălaj.

În trecut, Nuțu Cămătaru a mai deținut un hotel, situat pe strada Merișani, pe care l-a închis în urmă cu aproape un deceniu, după ce locația a ajuns în atenția procurorilor DIICOT.

ADVERTISEMENT
„Cutremur” la Universitatea Craiova » Mitriță i-a înjurat pe secunzii lui Gâlcă, iar...
„Cutremur” la Universitatea Craiova » Mitriță i-a înjurat pe secunzii lui Gâlcă, iar antrenorul principal a ripostat!
Gigi Becali, „incurabil“: a pierdut un proces costisitor, dar dă semne că nu...
Gigi Becali, „incurabil“: a pierdut un proces costisitor, dar dă semne că nu și-a învățat lecția scumpă
EXCLUSIV Antena 1 l-a “îngropat” în bani pe Ianis Hagi și i-a plătit...
EXCLUSIV Antena 1 l-a “îngropat” în bani pe Ianis Hagi și i-a plătit fotbalistului cea mai mare sumă din istoria televiziunii! . Fiul Regelui s-a îmbogățit peste noapte
Jumătate de ţară, sub cod galben de furtuni de la ora 12:00. Judeţele...
Jumătate de ţară, sub cod galben de furtuni de la ora 12:00. Judeţele care rămân joi sub cod de caniculă prelungit. HARTĂ
Milionara de 75 de ani care arată ca o adolescentă, apariţie de senzaţie...
Milionara de 75 de ani care arată ca o adolescentă, apariţie de senzaţie în halat: Bună, frumuseţe!
Naomi Hedman a renunțat la sutien și a întors toate privirile pe litoral....
Naomi Hedman a renunțat la sutien și a întors toate privirile pe litoral. Cum s-a afișat fosta iubită a lui Florin Ristei / FOTO
ÎNCĂ o TENTATIVĂ de ASASINAT pentru TRUMP! A FOST UCIS pe LOC
ÎNCĂ o TENTATIVĂ de ASASINAT pentru TRUMP! A FOST UCIS pe LOC
Suma uriașă pe care Antena a plătit-o lui Ianis Hagi pentru a transmite...
Suma uriașă pe care Antena a plătit-o lui Ianis Hagi pentru a transmite nunta fotbalistului la TV
Un nou pericol vine din China, după pandemia care a ucis milioane de...
Un nou pericol vine din China, după pandemia care a ucis milioane de oameni. Despre ce e vorba
Suma URIAȘĂĂĂ primită de Ianis Hagi de la Antena 1. Nunta i-a adus...
Suma URIAȘĂĂĂ primită de Ianis Hagi de la Antena 1. Nunta i-a adus bani muuuuulți în conturi. Poate să-și cumpere 3 vile cu ei!
VIDEO. Șoșoacă s-a plâns de câți bani a dat pe un sandvici la...
VIDEO. Șoșoacă s-a plâns de câți bani a dat pe un sandvici la Bruxelles. Cum arată biroul ei din Parlamentul European
Ce zice Marina Almășan despre femeia cu care a înlocuit-o Georgică Cornu, la...
Ce zice Marina Almășan despre femeia cu care a înlocuit-o Georgică Cornu, la o lună de la despărțire? „Mi-e milă de ea, dar se potrivesc…”