“Pe Oblemenco e casa echipei mele, casa suporterilor noştri”

Nicolo Napoli, antrenorul echipei FC U Craiova, a declarat, într-un interviu acordat pentru FANATIK, că l-ar reprimi în lot pe Dorel Stoica dacă patronul Adrian Mititelu îi va cere acest lucru....
22.09.2013 | 13:47
Pe Oblemenco e casa echipei mele casa suporterilor nostri
ADVERTISEMENT

Nicolo Napoli, antrenorul echipei FC U Craiova, a declarat, într-un interviu acordat pentru FANATIK, că l-ar reprimi în lot pe Dorel Stoica dacă patronul Adrian Mititelu îi va cere acest lucru. Italianul a avertizat-o pe Lia Olguţa Vasilescu, primarul Craiovei, să nu-şi mai bată joc de fanii “adevăratei şi singurei Universitatea Craiova” şi i-a avertizat pe viitorii adversari, cei de la Petrolul, că le va face viaţa grea în meciul din Cupa României.

Domnule Napoli, au trecut trei etape din liga a doua, iar echipa dumneavoastră a acumalat cinci puncte. Sînteţi mulţumit?

ADVERTISEMENT

Pot să spun că sînt mulţumit, însă nu uitaţi că am trecut şi două tururi în Cupa României. Sîntem în grafic. Dacă băteam şi la Satu Mare, atunci cînd am fost egalaţi pe finalul jocului, eram cu adevărat satisfăcut de parcursul nostru.

Cît de mult vă afectează mutarea la Severin?

În primul rînd, vreau să spun că este incredibil comportamentul fanilor noştri. Mi-am dat seama că aceşti suporteri iubesc echipa noastră ca pe Dumnezeu şi le-a lipsit extrem de mult în perioada în care a fost dezafiliată. Au venit după noi peste tot pe unde am jucat şi mă doare sufletul că ei nu sînt lăsaţi pe stadionul “Ion Oblemenco” şi să le arate tuturor ataşamentul lor faţă de Ştiinţa cea adevărată.

ADVERTISEMENT

La meciul cu CS Universitatea aţi sărit la adversari cînd s-au dus să salute publicul. De ce aţi făcut acest lucru?

Aşa am simţit eu că trebuie să fac. Atît timp cît eu sînt la Universitatea Craiova, nu voi permite nimănui să-i ia peste picior pe fanii noştri. Nu înţeleg cum Eric Lincar a avut tupeul să-i lase pe jucătorii lui să se ducă la galeria noastră, chiar nu i-a fost un pic de ruşine? Fanii echipei mele, adevărata şi singura Universitatea Craiova, sînt cei mai fanatici suporteri pe care eu i-am întîlnit în cariera mea. Pot să concureze cu suporterii lui Juventus , AC Milan, Lazio, Roma şi Inter.

ADVERTISEMENT

Care mai este relaţia cu Dorel Stoica?

Dorel? Acest băiat este un jucător foarte bun, m-a ajutat foarte mult la Universitatea Craiova, a fost căpitanul echipei, însă eu consider că a greşit faţă de mine şi faţă de suporterii acestei echipei atunci cînd a ales să plece din cantonamentul nostru de la Calafat.

Aţi mai avea nevoie de serviciile lui?

Am început campionatul fără el şi cred că ne-am descurcat onorabil. Dorel este legitimat la clubul nostru, iar dacă domnul Mititelu decide că el poate să ne ajute să promovănm, atunci eu nu exclud o împăcare cu el. Cu toate că el a spus nişte lucruri urîte în presă despre mine, spre binele echipei, cred că putem pînă la urmă să găsim o soluţie. Universitatea Craiova are nevoie de Dorel Stoica, iar Dorel Stoica are nevoie de Universitatea Craiova. Eu zic că să lăsăm timpul să treacă şi vom vedea într-un final ce se va întîmpla.

ADVERTISEMENT

Credeţi că echipa dumneavoastră va reveni curînd pe “Ion Oblemenco”?

Acolo e casa acestei echipe, acolo e casa suporterilor noştri. Doamna primar trebuie să se gîndească foarte bine, deoarece avem mai mulţi suporteri faţă de rivalii de la CS Universitatea. Este păcat să pui cetăţenii oraşului tău pe drumuri etapă de etapă doar din cauza unor interese.

ADVERTISEMENT

Urmează partida din Cupa României cu Petrolul Ploieşti. Are forţa FC U să treacă de această echipă?

O să fie un meci extrem de greu pentru noi. Am urmărit atent meciul Petrolului cu Dinamo şi am avut multe de notat. Cosmin Contra este un tehnician tînăr, care în cariera lui de fotbalist a jucat pe la echipe mari din Europa. Însă echipa mea va face tot posibilul să treacă de Petrolul şi, chiar dacă nu vom reuşi, oricum o să fim o nucă tare pentru ploieşteni.