Sport

“Craioveanu A CULES ce a semănat. Gata cu FC şi CS!”

Marcel Popescu, ultimul preşedinte de club care a adus titlul în Bănie, în anul 1991, este dorit, din iarnă, ca şef la FC U Craiova, echipă care se bate la promovare în Liga 1. Fostul impresar...
27.11.2013 | 19:26
Craioveanu A CULES ce a semanat Gata cu FC si CS
ADVERTISEMENT

Marcel Popescu, ultimul preşedinte de club care a adus titlul în Bănie, în anul 1991, este dorit, din iarnă, ca şef la FC U Craiova, echipă care se bate la promovare în Liga 1. Fostul impresar a dezvăluit, într-un interviu exclusiv acordat pentru FANATIK, în ce condiţii ar fi dispus să colaboreze cu Adrian Mititelu şi cum crede că poate ajuta “Ştiinţa” să redevină ce a fost.

Domnule Popescu, cu ce aţi rămas după partida CS Universitatea Craiova – FC Universitatea Craiova?

ADVERTISEMENT

Cu ce am rămas? Sper că Olguţa Vasilescu, Pavel Badea şi Silvian Cristescu şi-au dat seama de greşeala pe care au făcut-o atunci cînd au ales să bage pe gît craiovenilor o echipă care să se numească tot Universitatea Craiova. După acest meci, dacă te uiţi în urna votanţilor, pe buletinul de vot s-a găsit doar FC Universitatea Craiova.

Vorbiţi ca un politician…

(rîde) Păi, domnule, pe data de 23 noiembrie, pe “Ion Oblemenco” au avut loc alegeri, iar oamenii au ales doar FC Universitatea Craiova. Mai bine spus doar Universitatea Craiova, ca să terminăm odată cu FC şi cu CS. Mă bucur că oamenii care au primit bilete gratuite la acest meci le-au tras clapa lui Badea şi Cristescu, iar la finalul partidei au aplaudat doar o singură echipă. Practic, s-a întîmplat ca la alegeri, atunci cînd unii dau ulei şi făină cetăţenilor, iar apoi, cînd cetăţenii merg la urne, tot cu cine vor ei votează.

ADVERTISEMENT

“Adrian trebuie să mă lase să-mi fac treaba”

Să trecem la lucruri concrete, se vorbeşte că în această iarnă veţi redeveni preşedintele Universităţii Craiova, ce ne puteţi spune?

Şi eu tot la concret vreau să vorbesc cu suporterii Universităţii Craiova. Mititelu spune acum că ar vrea să lucreze din această iarnă cu mine, cu Balaci şi cu Ţicleanu. Mă bucur că, în sfîrşit, a înţeles că trebuie să aducă lîngă el oameni profesionişti şi că nu mai poate să ducă un război de unul singur. Însă, eu îi spun încă de pe acum că vreau să fiu lăsat să-mi fac treaba cum ştiu eu mai bine. Dacă  Adi îmi va spune ceva, iar eu consider că el are dreptate, voi merge pe mîna lui fără nici o ezitare. Dacă el se încăpăţînează să facem doar cum vrea el fiindcă el este patronul, nu mă mai interesează. Din această iarnă trebuie să ne gîndim doar la suporterii Universităţii Craiova, deoarece ei au suferit enorm şi ei au ales echipa pe care doresc să o susţină toată viaţa.

ADVERTISEMENT

“Echipa a cîştigat doar o bătălie, nu şi războiul”

Vorbiţi cu mare pasiune despre suporterii Universităţii Craiova…

Pentru că mă voi întoarce din iarnă la Universitatea Craiova, nu pentru Mititelu, nu pentru binele meu, mă voi întoarce pentru suporterii minunaţi ai Craiovei, cei care sîmbătă seară au îngenunchiat echipa Primăriei încă de la vestiare din momentul în care au strigat “Sîntem noi / Ştiinţa sîntem noi!”.

Credeţi că după acest joc Mititelu se crede din nou pe cai mari?

Dacă el trăieşte cu convingerea asta, atunci va face din nou o greşeală. Echipa a cîştigat doar o singură bătălie, nu întreg războiul. De acum în colo va începe greul. Mititelu trebuie să înţeleagă că poate să meargă mai departe doar cu profesionişti şi să-i lase pe aceştia să facă treabă.

ADVERTISEMENT

“Nu îl voi da pe Napoli afară”

Care este planul dumneavoastă pentru a face din Universitatea Craiova o echipă puternică?

Nu mă apuc acum să dau totul din casă. Aceste lucruri le voi pune cu Adrian pe hîrtie în această iarnă. Însă, vă spun de pe acum că mă voi bate pentru păstrarea lui Napoli la cîrma echipei. Craiova nu are nevoie de antrenor, deoarece Napoli este unul foarte bun care poate promova echipa dacă este ajutat.

Ce vreţi să spuneţi?

În primul rînd, la ora actuală, Universitatea Craiova şi Nicolo Napoli au nevoie de jucători ca să promoveze. Dacă îi trec acum pe bancă pe Dorel Stoica, Acka, Ciucă şi Săceanu am terminat treaba şi putem să plecăm la plimbare. Trebuie să fim realişti, e nevoie de jucători, iar de acest lucru mă voi ocupa în iarnă. Nu pot să îţi spun chiar totul, pentru că o să fiu întrebat de bani. Am nişte variante, dar nu le pot face publice acum.

“Pe Badea şi Cristescu i-a orbit ura”

Ce părere aveţi de Pavel Badea şi Silvian Cristescu?

Am tot respectul pentru ei ca fotbalişti, însă ca oameni s-au descreditat total în faţa cetăţenilor din Craiova. Îi provoc public într-o emisiune televizată să vorbim despre Universitatea Craiova, să spunem lucrurilor pe nume. Pe aceşti doi oameni ura contra lui Mititelu i-a orbit. Consider că şi-au renegat familia, atunci cînd au încercat să bage pe gît oamenilor o clonă cu numele Universitatea Craiova, cu imnul şi culorile acestei echipe. Jucătorii echipei lor nu au nici o vină, Însă, ei au văzut cum aceşti jucători au plecat de pe “Ion Oblemenco” la vestiare? Oare nu le este ruşine pentru postura în care i-au pus pe fotbaliştii respectivi? Băieţii ăia credeau că joacă pe teren propriu, dar s-au trezit în infern.

Craioveanu a dat de înţeles că vrea să plece, fiindcă a fost deranjat de înjurături.

Îmi pare rău de el, dar a cules ce a semănat. Atîta timp cît vii şi vorbeşti doar prostii, că echipa la care lucrezi tu acum este adevărata Universitatea Craiova, după ce cu o lună înainte vorbeai de proiectul în care s-ar putea să te bagi alături de Adrian Mititelu, să nu te mai aştepţi la alte lucruri din partea suporterilor.

Domanei primar Olguţa Vasilescu aveţi să-i adresaţi un mesaj?

Îi transmit că, în această iarnă, trebuie să ne punem cu toţii la masă şi să ne gîndim doar la binele Universităţii Cariova, echipa aia pe care tot stadionul a apalaudat-o la scenă deschisă sîmbătă seară pe “Ion Oblemenco”.

ADVERTISEMENT