Alegeri 2024

“Nu îngenunchea decât în faţa lui!”. Sfaturile bunicii, pentru Cristian Terheş

Europarlamentarul Cristian Terheş a dezvăluit la "Sport şi Politică", emisiune marca FANATIK, sfatul primit de la bunica lui.
07.06.2024 | 08:15
Nu ingenunchea decat in fata lui Sfaturile bunicii pentru Cristian Terhes
Cristian Terheş a depănat la "Sport şi Politică" amintiri despre bunica sa Foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Europarlamentarul Partidului Național Conservator Român (PNCR), candidat din parte alianței AUR pentru un nou mandat în Parlamentul European, a dezvăluit cum au contribuit sfaturile bunicii al formarea caracterului său.

Sfaturile bunicii, pentru Cristian Terheş

Cristian Terheș a rememorat pentru FANATIK ceea ce a învățat în familia bunicilor în perioada comunistă, perioadă în care membri familiei sale au avut de suferit din cauza Securității.

ADVERTISEMENT

„De mic părinții, bunicii mi-au spus: nu te uita ce spun alții, contează să mergi pe drumul drept, uita-te numai înainte și îngenunchezi doar în fața lui Dumnezeu, nu în fața oamenilor. În felul acesta am fost crescut. (…)

Bunica este din Sălaj. În perioada comunistă este cea care ne-a învățat că dimineața primul lucru pe care-l faci când t trezești dimineața este să îngenunchezi, să-i mulțumești lui Dumnezeu pentru ziua respectivă și pentru toate darurile pe care ți le-a dat.

ADVERTISEMENT

Și în familia bunicilor exact lucrul acesta l-am învățat: îngenunchezi doar în fața lui Dumnezeu și în fața oamenilor și în lume te duci, te duci drept. Nu îngenunchezi, nu te pleci în fața puterii.

Gândiți-vă că era perioada comunistă. Familia mea fusese și urmărită de securitate pentru motive religioase și politice.

ADVERTISEMENT

Avusesem un unchi care a fugit în SUA, în 1969. Adică am cunoscut să spun și persecuția, supravegherea aia nenorocită a Securității”, a declarat europarlamentarul în cadrul emisiunii “Sport şi Politică”.

”Nu mă duceam la defilări”

Politicianul a mai povestit despre mediul anticomunist în care a crescut și cum reușea să se sustragă de la participarea la defilările de 23 august și ce influență a avut această perioadă asupra activității sale ca europarlamentar.

ADVERTISEMENT

„Crescând în mediul acesta m-a format, mi-a călit caracterul. Am fost un luptător de mic. Țin minte în anii ’86, ’87, ’88, când eram în școala primară și ne chema de 23 august să facem defilări, eu eram cel mai rebel din clasă și spuneam eu nu mă duc pentru că am de lucru la țară. Deci preferam să merg la bunici, la țară. Nu mă duceam la defilări.

Îmi aduc aminte, ascultam Europa Liberă de mic copil, Radio Vocea Americii sau BBC ce mai era pe atunci. Am crescut cumva în mediul acesta anticomunist și m-a marcat în tot ceea ce sunt azi.

Acesta este și motivul pentru care constant, dacă vă uitați în discursurile mele, mereu fac apel și mă folosesc de ceea ce s-a întâmplat în perioada totalitarismului comunist unde spun domnule, eu am trecut prin experiența respectivă și n-o mai doresc repetată la nivel european, vă spune o persoană care a fost acolo a văzut, a experimentat, ia haideți să ne focusăm pe lucrurile care sunt importante pentru Europa”, mai spune Cristian Terheș.

”Cu o moarte toți suntem datori”

Europarlamentarul a explicat și cum a ajuns să viziteze în penitenciare persoane necunoscute, care i-au scris în perioada în care s-a aflat în SUA și dacă se teme de dușmanii pe care și-i face luptând pentru persoanele aflate în dificultate.

„Pot să zic că mă emoționează românii buni, românii cinstiți și când văd oameni care sunt determinați să lupte pentru o idee și pentru o cauză.

Când eram în SUA spre exemplu îmi scriau mulți care au fost abuzați în perioada respectivă, 2015-2017, de către DNA. (…) Am cunoscut oameni, unii anonimi, pe care i-am și vizitat în arest preventiv de exemplu.

Am venit din SUA și în loc să sta cu familia, am preferat să merg să-i vizitez în arest. E o datorie creștină pe care o am. Eu sunt și preot. (…)

Au fost drame umane și când mi-au scris am zis dacă pot să fac ceva pentru oamenii ăia am făcut și pe unii i-am vizitat în pușcărie, altora le-am scris, pentru alții am vorbit public. (…)

Cu o moarte toți suntem datori. Dacă ți-e frică în funcția asta, stai acasă”, a subliniat eurodeputatul.

"Nu îngenunchea decât în faţa lui!". Sfaturile bunicii, pentru Cristian Terheş

Comandat de Partidul National Conservator Roman – Alianta AUR CMF 41240006

ADVERTISEMENT
Iubita lui Cristiano Ronaldo a întors toate capetele la Dortmund! Cum a fost...
Iubita lui Cristiano Ronaldo a întors toate capetele la Dortmund! Cum a fost surprinsă în tribune la Turcia - Portugalia
Europa are un nou motor economic. Turiștii americani au declanșat „boala plajei“ –...
Europa are un nou motor economic. Turiștii americani au declanșat „boala plajei“ – analiză WSJ
Cum l-a batjocorit Dana Budeanu pe Ciprian Marica, după ce a văzut cum...
Cum l-a batjocorit Dana Budeanu pe Ciprian Marica, după ce a văzut cum a apărut îmbrăcat la PRO TV, in timpul meciului România-Ucraina: “Bun de circ”
Filmul accidentului din Maramureş, în care un tânăr de 24 de ani şi-a...
Filmul accidentului din Maramureş, în care un tânăr de 24 de ani şi-a pierdut viaţa. Impactul cumplit a trezit localnicii din somn
Milionarul care şi-a dus soţia şi amanta în acelaşi loc! Cum a evitat,...
Milionarul care şi-a dus soţia şi amanta în acelaşi loc! Cum a evitat, la limită, o confruntare teribilă între cele două femei
Wow, ce soție sexy are Edi Iordănescu! Arabella a fost fotomodel și arată...
Wow, ce soție sexy are Edi Iordănescu! Arabella a fost fotomodel și arată impecabil după 3 nașteri! FOTO
Anunț pentru pensionarii care NU AU PRIMIT decizia de recalculare a pensiei prin...
Anunț pentru pensionarii care NU AU PRIMIT decizia de recalculare a pensiei prin poștă. Ce au de făcut
Ilona Brezoianu s-a căsătorit cu iubitul ei! Primele IMAGINI de la eveniment
Ilona Brezoianu s-a căsătorit cu iubitul ei! Primele IMAGINI de la eveniment
Recalcularea pensiilor, o mare problemă. Cine va trebui să plătească din buzunar
Recalcularea pensiilor, o mare problemă. Cine va trebui să plătească din buzunar
Dana Nălbaru a făcut anunțul despre relaţia cu Dragoș Bucur și familia ei....
Dana Nălbaru a făcut anunțul despre relaţia cu Dragoș Bucur și familia ei. Cum au reacționat fanii de pe rețele
LIVETEXT România – Belgia 0-2. Grupă de infarct pentru „tricolori”. Toate echipele au...
LIVETEXT România – Belgia 0-2. Grupă de infarct pentru „tricolori”. Toate echipele au câte trei puncte. Ultima etapă va fi decisivă
Actorul român care nu s-a căsătorit niciodată. A jucat într-un film celebru, dar...
Actorul român care nu s-a căsătorit niciodată. A jucat într-un film celebru, dar a avut parte de o moarte cumplită