Fotbal intern

Nu joacă la echipele de club, act de prezenţă şi pe “Wanda”: Tudor Băluţă şi Răzvan Marin, cei mai slabi de pe teren la Spania-România. Cum s-au “remarcat”

19.11.2019 | 09:53
Nu joaca la echipele de club act de prezenta si pe Wanda Tudor Baluta si Razvan Marin cei mai slabi de pe teren la SpaniaRomania Cum sau remarcat
ADVERTISEMENT

Jucătorii României au avut cifre şocante în partida cu Spania de pe “‘Wanda Metropolitano” din Madrid, iar scorul de 5-0 pentru iberici a venit ca o consecinţă a acestei prestaţii. Faptul că am avut în centrul terenului doi jucători care nu au evoluat deloc la echipa de club în ultima perioadă, Tudor Băluţă şi Răzvan Marin, ne-a costat imens, cei doi fiind cei mai slabi de pe teren. Culmea însă, cel mai bun român, dacă se poate vorbi de aşa ceva la meciul de luni seara, a fost tot un fotbalist exilat în ultima vreme pe banca de rezerve: Ianis Hagi.


  • (P) Cota EXCLUSIVA Fortuna: 2,03 este cota pentru “peste 2,5 goluri” la meciul Polonia – Slovenia. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT

Tudor Băluţă şi Răzvan Marin, cei mai slabi de pe teren în Spania-România conform cifrelor InStat

Cosmin Contra a început partida de la Madrid cu Spania cu Benzar, Marin, Băluţă şi Ianis pe teren, oameni care nu evoluează la echipele lor de club, la fel ca şi portarul Tătăruşanu. Iar pe fază defensivă asta ne-a costat imens, mai ales că pe doi dintre ei, Răzvan Marin şi Tudor Băluţă, i-a distribuit în centrul terenului în acel 4-2-3-1, ei fiind cei desemnaţi să închidă atacurile Spaniei. Iar tocmai cei doi au fost cei mai slabi de pe teren. Finalul l-a găsit pe fotbalistul care aparţine de Brighton cu un index cu adevărat şocant: 181. Asta în condiţiile în care 200 este un index foarte slab. Răzvan Marin a avut şi el 210, “podiumul” fiind completat de portarul Tătăruşanu (213), care a luat cinci goluri şi a avut doar o singură intervenţie la şuturile spaniolilor. Însă e clar că “bulevardul” a fost chiar pe axul central, acolo unde nu s-a “închis” absolut nimic.

 

Indexul jucătorilor României la meciul cu Spania
Indexul jucătorilor României la meciul cu Spania

Numai dacă ne uităm la cifrele individuale cele mai importante pentru mijlocaşii centrali putem vedea proporţiile dezastrului. Principalele îndatoriri ale celor doi sunt recuperarea baloanelor şi, foarte important, să nu piardă mingea în propria jumătate. La primul capitol, cel a mingilor recuperate, Băluţă are 3, iar Marin 2. Toate cele cinci sunt în jumătatea proprie, nici n-au mirosit vreun balon în jumătatea adversă, care să îi pună pe spanioli pe picior greşit. La baloane pierdute în propria jumătate, situaţia e urâtă: 4 Băluţă şi 5 Răzvan Marin.

ADVERTISEMENT

Cele mai bune cifre le găsim în dreptul lui Ianis Hagi, dacă putem vorbi despre aşa ceva la un astfel de meci. Ianis în primul rând are meritul de a fi fost singurul din echipa noastră care a încercat să dribleze: i-a “întors” pe spanioli de patru ori din şase încercări. Şi Stanciu a stat binişor la acest capitol, cu trei reuşite din patru încercări. Florinel Coman a avut mai mult realizări fizice, alergând mult şi punând presiune pe adversari (un bun antrenament defenisv, după cum chiar el recunoştea), pentru că pe parte tehnică, doar un dribling şi niciun şut la poartă.

Interesant este că spaniolii nu s-au omorât nici ei cu “floricelele”, ci ne-au făcut din pase. Cam toată echipa are câte un dribling, doar Morata fiind campionul absolut, cu cinci. Ibericii au doi jucători cu indexul de peste 400, în condiţiile în care 300 înseamnă “bine”, iar 350 “foarte bine”. Gerard Moreno, atacantul lui Villareal, marcator a două goluri, şi Jose Gaya, fundaşul stânga de la Valencia au fost cei mai buni de pe teren.

ADVERTISEMENT
Cifrele InStat ale spaniolilor din meciul de luni seară
Cifrele InStat ale spaniolilor din meciul de luni seară