ADVERTISEMENT
News

Nu mai are scăpare! Mario Iorgulescu a fost trimis în judecată pentru omor

Autor: Bogdan Solomon | 14.08.2020 | 17:02
Nu mai are scăpare! Mario Iorgulescu a fost trimis în judecată pentru omor
Mario Iorgulescu a fost trimis în judecată pentru accidentul din toamnă anului trecut. Sursa foto: Facebook

Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti a anunțat trimiterea în judecată a lui Mario Iorgulescu, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de omor și conducere sub influența băuturilor alcoolice sau altor substanțe.

ADVERTISEMENT

În comunicatul transmis vineri, 14 august se arată, totodată că procurorii au dispus măsuri asigurătorii asupra bunurilor şi sumelor de bani aparţinând inculpatului, până la concurenţa valorii de 1.000.000 de euro.

Dosarul a ajuns deja la Tribunalul Bucureşti, instanţa de judecată competentă, cauza fiind instrumentată de procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti – Serviciul Omoruri şi Brigada Rutieră.

ADVERTISEMENT

Mario Iorgulescu a fost trimis în judecată. Riscă ani grei de închisoare pentru accidentul rutier produs în toamna lui 2019

Procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti au dispus, la data de 14 august 2020, trimiterea în judecată a inculpatului Iorgulescu Gino-Mario, pentru săvârșirea infracţiunilor de omor și conducere a unui vehicul sub influența alcoolului sau altor substanțe”, se arată în comunicatul transmis de Parchet.

Pentru stabilirea situaţiei de fapt, anchetatorii au avut în vedere, în principal, următoarele mijloace de probă: declaraţii martori, raport medico-legal de necropsie, buletine de analiză toxicologică şi expertiza medico-legală toxicologică, imaginile surprinse de camerele de supraveghere video.

ADVERTISEMENT

De asemenea, au fost luate în calcul expertiza criminalistică privind cauzele şi împrejurările producerii coliziunii și raportul de constatare privind datele informatice extrase din computerul de bord al vehiculului condus de inculpat.

O parte din actele de urmărire penală au fost efectuate pe teritoriul Italiei de către autorităţile judiciare italiene, în baza unor ordine europene de anchetă emise de autorităţile române. „Menţionăm faptul că pe numele inculpatului a fost emis la data de 15.05.2020 un mandat de arestare în lipsă, în baza căruia Tribunalul Bucureşti a emis un mandat european de arestare, cel din urmă fiind transmis la data de 19.05.2020 autorităţilor judiciare competente din Italia, ţară în care inculpatul se află, în vederea arestării şi predării acestuia către autorităţile judiciare române. Până în prezent, mandatul european de arestare nu a fost pus în executare”, anunță procurorii.

ADVERTISEMENT

În momentul de față, Mario Iorgulescu se află internat la o clinică privată din Italia

Pe data de 23 septembrie 2019, fiul lui Gino Iorgulescu a fost externat de la Spitalul Elias din Capitală și transportat la o clinică de terapie intensivă din Italia, unde a rămas până pe 7 octombrie 2019, când a ajuns într-un institut de reabilitare psihiatrică din Peninsulă. Ulterior, a fost preluat de o altă clinică privată din Italia, unde, potrivit informațiilor furnizate de Parchet, se află și acum.

Accidentul pentru care riscă să-și petreacă următorii ani după gratii s-a produs pe 8 septembrie 2019, în jurul orei 2:30, la marginea Capitalei. Potrivit unor martori oculari, Mario Iorgulescu a pătruns cu maşina pe contrasens lovind în plin un alt autoturism care venea din sens opus şi circula regulamentar. Dani Vicol, un tânăr de doar 24 de ani, a murit pe loc, lăsând în urmă o fetiță de 7 ani, dar și un băiețel nou-născut.

ADVERTISEMENT

La data de 08.09.2019, pe fondul unei crize de gelozie şi într-o stare de furie, având o alcoolemie de 1,96 g/l şi fiind sub influenţa cocainei, intenţionând să se deplaseze din sat Gulia, com. Tărtăşeşti, spre un club din Parcul Herăstrău, mun. Bucureşti, inculpatul Iorgulescu Gino-Mario a condus autoturismul marca Aston Martin model DBS cu o viteză ce depăşea cu mult viteza legală de 60 km/h în localitate, pătrunzând pe culoarea roşie a semaforului cu viteza de 145 km/h în intersecţia dintre Şos. Chitilei şi str. Teodor Neagoe, accelerând până la 162 de km/h în momentul în care a trecut de un alt vehicul care circula cu viteză redusă pe banda I, urcând vehiculul cu partea stângă pe un scuar, apăsând la maximum pedala de acceleraţie la un vehicul echipat cu un motor ce dezvoltă 700 de cai putere, pătrunzând pe contrasens şi intrând în coliziune frontală, la ora 03:02:39, la viteza de 143 km/h, cu autoturismul marca Audi, condus de victima V.D.A., care a decedat pe loc, toate acestea în condiţiile în care, din momentul în care a pătruns în intersecţie pe culoarea roşie a semaforului, inculpatul nu a acţionat frâna, iar în momentul coliziunii pedala de acceleraţie era apăsată la maximum.

Procedând în acest mod, inculpatul a fost indiferent faţă de urmările acţiunilor sale, pe care le-a prevăzut şi acceptat, punând în pericol participanţii la trafic, lăsând producerea sau evitarea unei coliziuni pe seama hazardului şi astfel ucigând-o pe victimă cu intenţie indirectă”, se arată în rechizitoriul întocmit de procurori.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 841. 32 pagini + CD. Doar 10lei!