Life

Nu mai arunca apa în care ai fiert varza. Poți face un alt fel de mâncare 

Beneficiile apei în care ai fiert varza. De ce nu este bine să o arunci. Cu ajutorul ei poți face un alt fel de mâncare. Iată rețeta.
04.03.2023 | 01:06
Nu mai arunca apa in care ai fiert varza Poti face un alt fel de mancare
Cum poate fi utilă apa în care ai fiert varza. Sursa foto: Rețete Ușoare
ADVERTISEMENT

Sunt multe gospodine care fierb frunzele de varză înainte de a face sarmale. Într-un vas mare, ele pun apă cu sare, așteaptă să dea în clocot, după care pun fiecare căpățână și o lasă la fiert preț de 60 de minute. Ulterior, le strecoară și aruncă apă, însă, nu procedează tocmai bine.

La ce este utilă apa în care ai fiert frunzele de varză pentru sarmale

Cu apa în care ai fiert varza poți trece la un alt fel de mâncare pe lângă sarmale. Maeștrii în arta bucătăriei au descoperit de-a lungul timpului că este posibilă prepararea unui sos, care este foarte delicios și, totodată, extrem de sățios.

ADVERTISEMENT

Nu există o rețetă anume pentru acest sos, ci fiecare gospodină îl face după bunul plac. Ingredientele sunt foarte simple. Pe lângă apa în care ai fiert varza, ai nevoie de roșii, care ar fi bine să fie decojite, smântână, sare și piper, după preferințe.

Roșiile decojite se pisează și se combină cu smântână. Dacă îți dorești o pastă mai omogenă, ar fi bine să le pui într-un blender. Pasul următor este să adaugi apa, sarea și piperul. Tot în funcție de preferințe poți pune și pătrunjel.

ADVERTISEMENT

Sosul obținut se pune peste sarmale, care vor avea un gust inegalabil dacă le vei prepara într-un vas termorezistent. După ce ai turnat pasta peste ele, le poți introduce în cuptor pentru 60 de minute, la o temperatură de 180 de grade. Sosul este foarte bun și pentru chiftelele marinate.

Frunzele de varză, benefice și pentru organism

Frunzele de varză nu sunt utile doar în bucătărie, ci și pentru corpul uman. Sunt multe persoane care își tratează răni cu ele, deoarece se spune că absorb toxinele. De asemenea, s-a descoperit că acestea tratează și inflamațiile, în cazul unei arsuri, de exemplu.

ADVERTISEMENT

Potrivit dcmedical.ro,  în urma unor studii s-a aflat și că varza este benefică pentru mamele care alăptează. Dacă ele se vor confrunta cu inflamații în zona sânilor, după ce își hrănesc bebelușii, atunci li se recomandă să-și pună o foaie de varză.

Dincolo de acestea, varza este bogată în numeroase vitamine, datorită cărora putem avea o imunitate mai bună. Totodată, această legumă luptă împotriva agenților patogeni și îmbunătățește sistemul digestiv și cel intestinal. De altfel, este foarte indicată pentru persoanele supraponderale.

ADVERTISEMENT

S-a mai constatat și că sucul de varză, în special cel de varză roșie, conține Omega3. Acizii grași contribuie la scăderea colesterolului, a trigliceridelor, a tensiunii arteriale, previne accidentele vasculare cerebrale și bolile cardiovasculare.

ADVERTISEMENT