News

Nu mai bea cafea dacă ai aceste simptome. Poate fi mai grav decât îţi imaginezi

E adevărat că studiile în domeniu au evidenţiat în nenumărate rânduri că această băutură aduce beneficii corpului şi mai ales minţii. Te binedispune, te încarcă de energie, îţi poate prelungi viaţa şi îţi scade riscul de a suferi de demenţă.
07.03.2018 | 00:19
Nu mai bea cafea daca ai aceste simptome Poate fi mai grav decat iti imaginezi
ADVERTISEMENT

Însă, dacă depăşeşti două-trei cafele pe zi, trebuie să te aştepţi şi la reacţii adverse, nu doar la efecte pozitive asupra corpului.

Uite ce ţi se poate întâmplă când bei prea multă cafea!

Devii foarte agitată

Cofeina stimulează sistemul nervos central şi creşte nivelul de adrenalină în corp. Când nu poţi consuma excesul de adrenalină, apar adesea starea de anxietate, nervozitatea, creşte ritmul cardiac şi totul poate culmina cu un acces de furie greu de controlat. Dacă bei cafeaua mai mult pentru obicei şi aromă, încearcă să înlocuieşti o ceaşcă, două, cu variantele de cafea fără cofeină.

ADVERTISEMENT

Când bei prea multă cafea, oboseşti rapid

Imediat după ce o savurezi, cafeaua te ajută să te trezeşti rapid şi să simţi că funcţionezi la cote maxime. După ce se duce efectul, ai nevoie de noi puteri, aşa că mai bei o cafea. Oamenii de ştiinţă au observat că următoarea cafea pur şi simplu forţează corpul să se mişte cu viteză.

La a treia cafea corpul încearcă din răsputeri să rămână activ, pentru că este deja stimulat peste măsură şi obosit. Încearcă să mănânci şi alimente care îţi furnizează energie, nu te baza doar pe cafea, dacă ai o zi plină.

ADVERTISEMENT

Mergi des la toaletă

Cafeaua este şi un bun diuretic, asta înseamnă că te ajută să elimini excesul de urină şi apă în corp. Reacţia asta se întâmplă mai ales la cei care nu consumă cafea în mod frecvent. Ca să combaţi acest efect, mănâncă ceva după cafea, pentru că alimentele încetinesc migraţia fluidelor din stomac în tractul digestiv şi vezica urinară.

Ai spasme oculare

Când bei prea multă cafea, te poţi trezi din senin cu spasme oculare. Experţii de la York University spun despre cafeină că eliberează neurotransmiţători care excită foarte mult muşchii şi nervii. Dacă apar aceste spasme, e mai bine să reduci consumul de cafea şi să creşti volumul de apă ingerat.

ADVERTISEMENT