ADVERTISEMENT
News

Nu mai sunt locuri pentru vaccinare în București. Au fost ocupate toate în doar câteva ore

Autor: Adrian Baciu | 15.01.2021 | 22:05
Nu mai sunt locuri pentru vaccinare în București. Au fost ocupate toate în doar câteva ore
Românii, sceptici cu privire la vaccinare. Câți sunt dispuși să se imunizeze Sursa foto: hepta.ro

După doar câteva ore de la startul oficial al etapei a doua de vaccinare anti-Covid din România, autoritățile au anunțat că nu mai sunt locuri pentru imunizare în București.

ADVERTISEMENT

Deși platforma online funcționează de la ora 18:15, în condițiile în care după lansare, la ora 15:00, au fost probleme tehnice, populația s-a îngrămădit pentru programarea la primirea sloturilor de vaccin, iar locurile disponibile au fost ocupate.

Cauza acestei lipse de locuri din Capitală este reprezentată de lipsa dozelor suficiente, recunoaște medicul Valeriu Gheorghiță, cel care coordonează strategia națională de vaccinare.

Bucureștiul nu mai are locuri pentru vaccinare. S-au ocupat în câteva ore

După primele ore de la startul etapei a doua de înscrieri în campania de vaccinare, se pare că nu scepticismul față de vaccin este principala problemă pentru România, ci lipsa dozelor suficiente.

ADVERTISEMENT

Astfel, în București, locurile disponibile pentru etapa a doua de vaccinare pentru următoarele 20 de zile au fost ocupate după doar câteva ore de la startul programărilor

Valeriu Gheorghiţă, coordonatorul campaniei de vaccinate, a recunoscut vineri seară că locurile pentru vaccinare în etapa a doua s-au epuizat în Bucureşti, ceea ce ar însemna, teoretic, că persoanele care vor să se programeze trebuie să aștepte o perioadă de 20 de zile.

Invitat la Digi24, medicul a fost pus în fața faptului împlinit, atunci când moderatorul a sunat la numărul unic de programări 021.4144425, iar un operator Call-Center l-a anunțat că în Capitală nu se mai pot face programări pentru vaccinare.

ADVERTISEMENT

”Nu mai sunt locuri în București. Am vorbit mai devreme cu un apropiat. Încerca să-și programeze părintii și din păcate se ocupaseră toate locurile. Există un număr de 20 de zile pe care se pot face programări. În următoarele zile vom reevalua situația.

Nu avem suficiente doze, din păcate. Numărul dozelor este unul limitat. La acest moment noi trebuie să ne adaptăm ritmul de vaccinare în funcție de numărul dozelor pe care le avem la dispoziție. 

ADVERTISEMENT

Vorbim în București de 24 de puncte de vaccinare, circa 1.200 de persoane zilnic. Am pus o limită maximă de 600.000 de locuri pentru următoarele 20 de zile, pentru că nu vrem să avem programări pentru persoane și să nu avem doze.

E o situație care va fi analizată. Vrem să vedem care e raportul la nivel național și care e gradul de ocupare în toate județele”, a spus Dr. Gheorghiță la Digi24.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT