Sport

„Nu ne lăsau să promovăm” Dezvăluiri despre imnul Rapidului scris de Adrian Păunescu chiar în vestiar!

Ion Manu, dezvăluire fabuloasă despre cum a fost compus imnul Rapidului. A fost acolo când Adrian Păunescu l-a scris. Cum i s-a pus bețe în roate Rapidului.
11.06.2024 | 10:49
Nu ne lasau sa promovam Dezvaluiri despre imnul Rapidului scris de Adrian Paunescu chiar in vestiar
Ion Manu și povestea fascinantă a imnului Rapidului compus de Adrian Păunescu. Sursă foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Ion Manu are povești extraordinare din perioada petrecută la Rapid și a scris fără doar și poate din teren unele dintre cele mai frumoase pagini din istoria clubului. A fost alături de Adrian Păunescu la compunerea celebrului imn.

Ion Manu, mărturii despre Rapid în anii ’80: „O perioadă boemă. Când era să sărim pârleazul ni se tăia o treaptă”

Ion Manu a vorbit despre jocurile de culise împotriva Rapidului la „Suflet de rapidist”: „Eu am prins o perioadă boemă a Rapidului, dar a fost și frumos. Era clar că nu eram lăsați să promovăm. Ce era să facem?! Trebuia să încercăm… Noi ne băteam cu ei, dar când era să sărim pârleazul ni se tăia o treaptă”.

ADVERTISEMENT

Întrebat de Lucian Ionescu dacă venea vreun ordin de sus pentru ca Rapidul să nu promoveze, Ion Manu a răspuns enigmatic: „Să îi întrebi pe cei care erau conducători atunci. A fost o perioadă frumoasă, când s-a încercat atunci și cu Adrian Păunescu cu imnul. A ajutat. Eu am fost acolo. A venit cu colaboratorii lui”.

Legenda Rapidului a intrat în istoria Rapidului și a fost unul dintre martorii oculari la nașterea imnului Rapidului: „M-a chemat Adrian Păunescu. El venea pe Giulești cu Victor Socaciu cu Ovidiu Ioanițoaia, care i-a adus bucata de carton pe care a scris versurile. Noi eram în cantonament la Tâncăbești. ‘Trimite-ți-mi-l și mie la stadion pe Manu că vreau să-i dau și eu la poartă că am văzut că e bun rău’. Eu m-am bucurat când am auzit chestia asta”.

ADVERTISEMENT

Ion Manu știe cât de mult se implicase Adrian Păunescu sufletește la Rapid: Și la transferuri a ajutat”

Ion Manu a continuat dezvăluirile extrem de interesante despre fostul mare poet și una dintre cele mai cunoscute personalități din România: „Se implicase atunci și la transferuri și a ajutat Rapidul. Am fost singura echipă din Divizia B care a jucat în nocturnă pe Republicii. Asta datorită lui Adrian Păunescu. El s-a dus și a întins toate ațele pe-acolo. 

Eram cu un ARO de la club, care ne aducea alimentele de la stadion la Tâncăbești, să ne pregătească mâncarea și atunci m-a trimis la Giulești. ‘Haide mă, ia să te văd. Știi ceva?’. Ceilalți de pe lângă: ‘Lasă-i și tu una, două ca să nu se ia de noi dacă se enervează’. 

ADVERTISEMENT

Ion Manu a povestit apoi cum a început să scrie Adrian Păunescu imnul Rapidului: „’Eh, na. De ce m-ați adus aici? Ca să ce?! Să mă facă pe mine de râs, nu?’. Până să începem, la un moment dat, chiar lângă mine, că eram la poarta de la Teatrul Giulești. Îl strigă pe Socaciu: ‘Victore! Bă, tu ai chitara la tine? ‘Da’. ‘Ia du-te mă și adu-o.

Dați-mi mă și mie o hârtie și un pix că mi-a venit ceva. Haideți bă să facem ceva frumos pentru echipa asta superbă. Ce dracu mă, suntem așa de fraieri?!’. Și i-a adus o bucată de carton. A găsit o cutie pe-acolo și a început.

ADVERTISEMENT

‘Ia mă, ce părere aveți? Victore, să fii atent la ritmul melodic’. Și a început: ‘Suntem peste tot acasă/ Porțile ni se deschid. Ia uitați bă că iese bine’. Eu nici n-am auzit că Victor nu a făcut pe loc.

Adrian Păunescu: „Ai grijă de ea că iese ceva frumos”

Legenda Rapidului a explicat apoi ce a făcut Adrian Păunescu: „După ce a scris i-a dat lui nea Ovidiu Ioanițoaia hârtia: ‘Ai grijă de ea că iese ceva frumos’. Și am început joaca, fotbalul, șuturile. Să vezi ce dădea.

Știi cum dădea Adrian Păunescu în minge? Extraordinar de bine și fără încălțări. Și cu piciorul gol. Dădea extraordinar. Păi da’ ce, am plecat puțin cu palmele umflate. Eu am fost acolo chiar când s-au scris versurile. Și întâmplător am fost și primul care l-am învățat”. 

Ion Manu, martor la momentul în care Adrian Păunescu a scris imnul Rapidului pe Giulești

ADVERTISEMENT
Titularul de azi al României a aflat că a fost vândut, imediat după...
Titularul de azi al României a aflat că a fost vândut, imediat după victoria istorică » „Cred că au și virat banii în cont”
Emma Răducanu repetă marea greșeală a lui Halep: britanica tocmai a dat cu...
Emma Răducanu repetă marea greșeală a lui Halep: britanica tocmai a dat cu piciorul la o șansă imensă
Muritor de foame după ce a fost milionar în fotbal. Cum s-a auto-distrus...
Muritor de foame după ce a fost milionar în fotbal. Cum s-a auto-distrus un fotbalist care a câștigat bani mulți de la Benfica, PSG sau FC Porto
Produsul cu care o mică localitate din România a devenit cunoscută în toată...
Produsul cu care o mică localitate din România a devenit cunoscută în toată Europa. Germanii sunt cei mai interesaţi şi plătesc şi 100 euro pe kilogram
Fiica cea mare a milionarului Cristi Borcea a împlinit 21 de ani. Imagini...
Fiica cea mare a milionarului Cristi Borcea a împlinit 21 de ani. Imagini rare cu Melissa. Transformare spectaculoasă!
Bianca Drăgușanu, apariție de senzație în costum de baie. Wow, în ce ipostază...
Bianca Drăgușanu, apariție de senzație în costum de baie. Wow, în ce ipostază sexy s-a pozat! FOTO
Data la care vine adeverința de recalculare a pensiei! Milioane de seniori vor...
Data la care vine adeverința de recalculare a pensiei! Milioane de seniori vor beneficia de majorări, dar nu toți
Cine e soția lui Nicolae Stanciu, românul care a uimit întreaga lume după...
Cine e soția lui Nicolae Stanciu, românul care a uimit întreaga lume după golul de la Euro.
Taylor Swift, detronată. Ed Sheeran a depășit-o net
Taylor Swift, detronată. Ed Sheeran a depășit-o net
Irina Columbeanu, ținută de peste 10.000 de euro în timpul plimbării din Cluj-Napoca...
Irina Columbeanu, ținută de peste 10.000 de euro în timpul plimbării din Cluj-Napoca făcută alături de tatăl ei. Obiceiul de lux moștenit de la mama ei, Monica Gabor
Un oligarh ucrainean răscumpărat de Putin și adus la Moscova cere Rusiei să...
Un oligarh ucrainean răscumpărat de Putin și adus la Moscova cere Rusiei să cucerească Odesa: „Zelenski și păpușarii occidentali vor război”
Ce diferență de vârstă există între Delia Matache și Edi Iordănescu, fostul ei...
Ce diferență de vârstă există între Delia Matache și Edi Iordănescu, fostul ei iubit. De ce s-a despărțit, de fapt, de antrenorul naționalei României