Sport

Nu s-a vaccinat anti-Covid și a pierdut 100 de milioane de dolari! Cum răspunde clubul din NBA la acuzațiile jucătorului

Jucătorul lui Brooklyn Nets, Kyrie Irving, a declarat că decizia de a nu se vaccina anti-Covid l-a făcut să piardă un contract de 100 de milioane de dolari.
27.09.2022 | 17:38
Nu sa vaccinat antiCovid si a pierdut 100 de milioane de dolari Cum raspunde clubul din NBA la acuzatiile jucatorului
Kyrie Irving, 30 de ani, a fost campion NBA în 2016 cu Cleveland Cavaliers. El joacă la Brooklyn Nets din 2019. sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Cu mai puțin de o lună înaintea startului noului sezon din NBA, Kyrie Irving, jucătorul echipei Brooklyn Nets, a declarat că decizia de a nu se vaccina anti-Covid l-a costat 100 de milioane de dolari.

“Am renunțat la peste 100 de milioane de dolari pentru că nu am vrut să mă vaccinez”

Suma reprezintă contractul pe patru sezoane care nu a mai fost prelungit după ce baschetbalistul în vârstă de 30 de ani a refuzat să se imunizeze.

ADVERTISEMENT

Irving nu a putut juca în meciurile de acasă ale lui Nets până în luna martie a acestui an din cauza măsurilor luate de autoritățile din New York care interziceau prezența persoanelor nevaccinate în arenele acoperite. Prezența sa la partidele din deplasare depindea în funcție de regulile fiecărui stat cu privire la situația pandemică.

“Am renunțat la patru ani de contract și peste 100 de milioane de dolari pentru că nu am vrut să mă vaccinez și asta a fost decizia”, a afirmat Kyrie Irving, campion în NBA în 2016 cu Cleveland Cavaliers.

ADVERTISEMENT

A avut de ales între a se vaccina și a-și pierde serviciul

El se află în fața ultimului său an de contract cu Brooklyn Nets, unde încasează un salariu anual de 36,5 milioane de dolari, dar ar putea deveni agent liber din vara lui 2023.

“Să semnez contractul, să mă vaccinez sau să nu mă vaccinez și să existe un nivel de incertitudine în privința viitorului, dacă voi mai fi în această ligă, dacă voi mai fi la această echipă. A trebuit să mă confrunt cu această circumstanță din viața reală de a-mi pierde serviciul pentru decizia mea”, a spus Irving, care a fost selecționat de șapte ori în All-Star Game-ul NBA, fiind MVP în 2014.

ADVERTISEMENT

Jucătorul lui Brooklyn Nets din 2019, el ar fi trebuit să semneze un nou contract în 2021, dar acordul nu s-a mai perfectat din cauza statutului său de nevaccinat.

Reacția clubului: “Nu a fost un ultimatum”

“Am înțeles punctul lor de vedere și a trebuit să trăiesc cu asta. Dar a fost ceva greu de înghițit, sincer. M-am simțit ca și cum aș fi fost forțat sau aș fi primit un ultimatum de a avea sau nu un nou contract dacă eram sau nu vaccinat. Am fost, pur și simplu, pus în acea poziție în care trebuia să iau o decizie”, a declarat Kyrie Irving.

ADVERTISEMENT

Managerul general al lui Brooklyn Nets, Sean Marks, a replicat, însă, că discuțiile privind prelungirea contractului au stagnat la începutul pandemiei.

“Nu a existat un ultimatum. Totul ține de dorința de a avea oameni disponibili pe care poți conta: staff, jucători, antrenori. Nu i s-a dat nimănui un ultimatum cu privire la vaccin. Este o alegere personală. De când au apărut certificatele de vaccinare, se știa cum ne va afecta asta la meciurile de acasă. Atunci au stagnat discuțiile. Nu a fost niciodată ceva de genul: uite contractul, nu e contractul. Asta nu s-a întâmplat niciodată”, a fost reacția managerului general al lui Nets.

ADVERTISEMENT