News

Nu scăpăm de mască și distanțare! Epidemiologii britanici avertizează: „Ar putea fi necesare câțiva ani”

22.03.2021 | 12:55
Nu scapam de masca si distantare Epidemiologii britanici avertizeaza Ar putea fi necesare cativa ani
ADVERTISEMENT

Mary Ramsay, directorul pentru imunizare al Institutului de Sănătate Publică din Marea Britanie, avertizează că masca de protecție, distanțarea fizică și toate celelalte măsuri impuse pentru a limita răspândirea virusului SARS-CoV-2 vor rămâne în vigoare și în următorii ani.

E foarte important să nu ne relaxăm prea repede. Trebuie să analizăm cu foarte mare atenție înainte de a ridica orice restricție”, susține epidemiologul-șef, citat de BBC.

ADVERTISEMENT

În ceea ce privește mult așteptata revenire la normalitate, aceasta va fi posibilă doar în momentul în care multe dintre țările lumii vor reuși să înregistreze nu doar cifre de vaccinare similare celor din Regatul Unit, ci și scăderi semnificative ale cazurilor de îmbolnăvire.

Masca și distanțarea fizică ar putea fi necesare mulți ani de acum încolo

Cred că în câțiva ani, cel puțin până când alte țări ale lumii vor avea aceleași cifre de vaccinare pe care le avem noi și până când numărul infectărilor va scădea peste tot, vom putea reveni treptat la o situație normală.

ADVERTISEMENT

Oamenii s-au obișnuit deja cu aceste restricții și pot trăi cu ele. E foarte important să nu ne relaxăm prea repede.

Trebuie să analizăm cu foarte mare atenție înainte de a ridica orice restricție. Orice virus care se află în circulație îi va afecta pe cei vulnerabili”, a avertizat Mary Ramsay, director pentru imunizare la Institutul englez de Sănătate Publică, iar opinia sa este împărtășită și de un grup de consilieri științifici guvernamentali.

ADVERTISEMENT

Aceștia au susținut încă de luna trecută că „menținerea unei linii de bază a politicilor care reduc transmiterea virusului” va fi necesară pentru mult timp.

Printre măsuri s-ar putea număra testarea și urmărirea contactelor, autoizolarea, precum și o comunicare publică menită să încurajeze „acțiuni voluntare pentru reducerea riscurilor”.

ADVERTISEMENT

Portul măștii va fi în continuare necesar în anumite situații, dacă numărul infectărilor va crește din nou în timpul iernii, dar este posibil ca oamenii să trăiască normal, promovând distanțarea socială”, a transmis și Sir Patrick Vallance, consilierul științific principal al guvernului britanic.

ADVERTISEMENT