Fotbal intern

Nu se mai termină ghinioanele pentru Ionuț Șerban. Cât va lipsi fotbalistul lui Dinamo

20.03.2021 | 17:51
Nu se mai termina ghinioanele pentru Ionut Serban Cat va lipsi fotbalistul lui Dinamo
Nu se mai termină ghinioanele pentru Ionuț Șerban. Cât va lipsi fotbalistul lui Dinamo (sursă foto: sportpictures.eu)
ADVERTISEMENT

Mijlocașul echipei Dinamo, Ionuț Șerban a fost operat în Turcia și medicii i-au adus la cunoștință perioada în care va absenta. Fotbalistul ar putea reveni pe teren abia la toamnă.

Ionuț Șerban s-a accidentat înaintea disputei cu FC Argeș și a fost trimis în Turcia, pentru investigații medicale amănunțite.

ADVERTISEMENT

Verdictul specialiștilor a fost crunt: leziune a ligamentului încrucișat anterior la genunchiul piciorul stâng. Șerban a fost operat cu succes, dar va sta departe de fotbal cel puțin șase luni.

Noi probleme pentru Ionuţ Şerban: reconstrucția ligamentului, una dintre cele mai delicate intervenții chirurgicale

Accidentarea suferită de Ionuț Șerban este una dintre cele mai comune în rândul sportivilor, iar consecințele pot fi destul de grave.

ADVERTISEMENT

Leziunea ligamentului încrucișat anterior reprezintă ruptura parțială sau completă a acestuia, iar reconstrucția artroscopică este una extrem de delicată și presupune o evaluare constantă din partea medicilor.

”În urma operației care a decurs cu success, jucătorul dinamovist va fi supus fizioterapiei și este de aşteptat să revină peste 6 luni pe terenul de fotbal”, arată într-un comunicat, departamentul de relații publice a clinicii unde a fost operat fotbalistul.

ADVERTISEMENT

Prognosticul medicilor din Turcia este cel mai optimist. În cel mai rău caz fotbalistul ar putea lipsi până la 12 luni, dacă pe parcursul perioadei de recuperare vor apărea probleme în zona operată.

Clauza care îl face unic în fotbalul românesc

Mijlocașul, care va împlini 26 de ani în luna august, reprezintă un caz aparte în fotbalul românesc, implicit și pentru Dinamo.

ADVERTISEMENT

În 2013 a fost achiziționat de gruparea din Ștefan cel Mare, de la Sportul Studențesc. Până aici nimic anormal, doar că în contractul acestuia există o clauză conform căreia fostul patron al Sportului va încasa un milion de euro în momentul în care fotbalistul pleacă de la Dinamo, indiferent de motiv.

Din această cauză, lui Șerban i se va prelungit automat contractul ori de câte ori acesta ajunge la scadență, în caz contrar clubul fiind obliga să achite clauza către fostul finanțator al echipei din Regie.

ADVERTISEMENT
Tags: