News

Nu toate restaurantele se vor redeschide la 1 septembrie. Anunțul ministrului Nelu Tătaru

28.08.2020 | 10:36
Nu toate restaurantele se vor redeschide la 1 septembrie Anuntul ministrului Nelu Tataru
ADVERTISEMENT

Nu toate restaurantele din România se vor redeschide odată cu 1 septembrie. Anunțul a fost făcut, vineri, de minsitrul Sănătății, Nelu Tătaru.

Oficialul Guvernului Orban a atenționat că încă mai există zeci de localități în România care nu îndeplinesc condițiile de siguranță sanitară.

ADVERTISEMENT

Tătaru a anunțat, într-o declarație făcută în fața presei, că lista finală a zonelor roșii din țară, unde se amână redeschiderea restaurantelor, va fi făcută publică luni, 31 august.

Nelu Tătaru anunță că nu toate restaurantele se vor redeschide la 1 septembrie

În urmă cu o zi, joi, 27 august, Ludovic Orban îi anunța oficial pe români că restaurantele, cinematografele și teatrele se vor deschide din 1 septembrie.

ADVERTISEMENT

Există însă localități din România unde, din cauza numărului încă ridicat de infectări raportat la mia de locuitori, aceste măsuri nu se pot aplica, avertizează Nelu Tătaru, ministrul Sănătății.

”Urmează o lună septembrie cu mai multi factori care pot duce la o creștere a numărului de cazuri în zone importante din România.

ADVERTISEMENT

În ceea ce privește redeschiderea restaurantelor, vă pot spune că de la 1 septembrie se redeschid doar cele din zonele în care avem sub 1.5 cazuri la mia de locuitori.

Din păcate, la ora la care vorbim, avem peste 49 de unități teritoriale din țară cu o medie de peste 3 cazuri la 1.000 de locuitori. Aceste localități sunt din județele Bihor, Bacău, Brașov, Vaslui, Iași, Prahova, Ilfov și București. Lista completă va fi stabilită luni.”, a anunțat Nelu Tătaru.

ADVERTISEMENT

Tătaru: ”Urmează o perioadă cu o creștere a cazurilor”

Aflat în vizită de lucru la Sfântu Gheorghe, Nelu Tătaru a dezvăluit că urmează o perioadă în care autoritățile se aşteaptă la o creştere a numărului de cazuri de Covid-19 iar în acest context evaluează capacitatea spitalelor de a face față unei astfel de situații.

Tătaru mai declară ca va fi evaluată inclusiv capacitatea spitalelor de pediatrie de a primi şi trata pacienţi cu SARS-Cov-2, în contextul în care începe anul şcolar şi este posibilă o transmitere mai mare în rândul copiilor, relatează news.ro.

Tătaru afirma joi că România se află pe un platou de stabilizare a numărului de cazuri de infectare cu coronavirus, numărul de 1.504 cazuri noi anunţat joi fiind raportat la 25.000 de teste.

”Ne aşteptăm la o scădere a numărului de cazuri, nu foarte rapidă, dar va fi o scădere de la o săptămână la alta. Am simţit acest lucru în ultimele două săptămâni, dar nu am scăpat de pericol. În următoarea perioadă vom evalua și spitalele de pediatrie pentru a vedea capacitatea lor”, a mai spus Tătaru.

ADVERTISEMENT