Fotbal international

Nu toate vedetele din sport se implică în lupta cu COVID 19. Togolezul Emanuel Adebayor refuză orice donaţie

23.04.2020 | 15:47
Nu toate vedetele din sport se implica in lupta cu COVID 19 Togolezul Emanuel Adebayor refuza orice donatie
ADVERTISEMENT

Nu toate vedetele din sport sunt dispuse să se implice financiar în lupta cu COVID 19. Am avut recent exemplul starului lui Arsenal, germanul Mesut Ozil, care s-a opus categoric reducerii salariului său lunar cu 12,5 la sută.

Adebayor refuză orice ajutor pentru compatrioţii săi

Iată că tot un alt nume greu din istoria tunarilor, internţionalul togolez Emanuel Adebayor, oferă acelaşi tip de discurs. El refuză să dea cel mai mic ajutor financiar pentru oamenii din ţara sa afectaţi de pandemie.

ADVERTISEMENT

Celui al cărui prenume în limba ebraică înseamnă Cu noi este Dumnezeu arată că nu este cu nimic în acord cu o asemenea onoare divină şi spune foarte cinic că nu îl afectează nici o critică din partea compatrioţilor săi şi a opiniei publice.

A strâns bani mulţi cât a jucat în Premier League

Adebayor a adunat o avere frumoasă din perioada cât a evoluat în Premier League la Arsenal, Tottenham şi Manchester City. unde a avut salariu săptămânal 200.000 de euro, însă nu vrea să audă de nici o donaţie.

ADVERTISEMENT

“Fac ce vreau și mănânc ce vreau. Mai târziu, vor fi oameni care mă vor critica pentru faptul că nu am făcut o donație.”

A trebuit să plece din Paraguay

Este totuşi ciudată atitudinea sa, pentru că în trecut a procedat cu totul altfel. El a făcut multe pentru copiii nevoiaşi din ţara sa, având aproape un an grijă de o sută de copii din provincia Kara, una dintre cele mai sărace din ţară, asigurându-le mâncare permanent şi rechizite şcolare.

ADVERTISEMENT

Înainte de a se refugia la locuinţa sa din capitala Lome Adebayor se afla în Paraguay, la echipa Olimpia Asduncion, unde ajunsese din campionatul Turciei.

Togolezii spun că el a adus virusul în ţară

Pandemia l-a obligat să caute cel mai rapid mijloc de transport pentru a ajunge în Togo, dar nu a putut decât din bucăţi, trecând prin Benin şi prin Franţa.

ADVERTISEMENT

Ca urmare a faptului că a trebuit să tranziteze ultima ţară au fost voci ale unor compatrioţi care au susţinut că el este cel care le-a adus coronavirusul.

Alte staruri de pe continentul negru implicate activ în ţările lor

“Unii cred că eu am fost cel care a introdus virusul în Lome. Este trist că pot gândi aşa, dar în ţara asta nu e de mirare să lansezi asemenea acuzaţii. De care nu îmi pasă, pentru că nu de la mine e virusul.”

În contrast cu decizia lui Adebayor alte staruri din fotbalul african sunt mobilizate la maxim în lupta cu coronavirusul. Didier Drogba a dat spitalul din Coasta de Fildeş pentru a fi utilizat pentru pacienţii infectaţi cu COVID 19, iar camerunezul Samuel Eto’o a scos o grămadă de bani, cumpărând foarte mult echipament sanitar şi hrană pentru populaţia săracă.Însă nici aceste acţiuni nu îl împresionează pe togolez, care recunoşte ce fac alte nume mari, dar concluzionează cinic: “Eu sunt Adebayor şi mereu voi face numai ce vreau”.

 

ADVERTISEMENT