News

Nu toţi elevii din clasele a VIII-a şi a XII-a sunt obligaţi să meargă la şcoală. Care sunt excepţiile

27.04.2020 | 16:39
Nu toti elevii din clasele a VIIIa si a XIIa sunt obligati sa mearga la scoala Care sunt exceptiile
ADVERTISEMENT

Anul școlar este istorie pentru majoritatea elevilor din România, după ce președintele Klaus Iohannis a anunțat că situația e compromisă total din cauza epidemiei de coronavirus.

Nu toți elevii se întorc la școală

Majoritatea elevilor se vor întoarce la școală în septembrie, când va începe următorul an școlar, același lucru fiind valabil și pentru studenți.

ADVERTISEMENT

Cu toate acestea, conform unui anunț făcut de Ministrul Educației, Monica Anisie, elevii din clasele a VIII-a și a XII-a se vor întoarce la școală în iunie, pentru a se pregăti de BAC și Evaluarea Națională.

„Am luat exemplul țărilor precum Malta, Ungaria, Italia, Portugalia. Cursurile rămân suspendate, însă continuă învățarea asistată de tehnologie. Pe 12 iunie se vor încheia cursurile anului școlar.

ADVERTISEMENT

Pentru elevii care n-au acces la tehnologie, Inspectoratele Școlare vor oferi sprijin. Se recuperează materia neparcursă în această perioadă, în următorul an școlar. Noutatea e că nu se vor mai ține teze în acest an”, a explicat Anisie.

Extrem de important, elevii din clasele a VIII-a și a XII-a pot reveni în unitățile de învățământ în 2 iunie, doar pentru o perioadă de două săptămâni, cât va dura pregătirea lor pentru BAC și Evaluarea Națională. Cu toate acestea, nu toți elevii sunt obligați să participe.

ADVERTISEMENT

Elevii din clasele a VIII-a, a XII-a, a XIII,-a anii de final de ciclu profesional și postliceal, pot reveni în unitățile de învățământ pe data de 2 iunie, doar pentru două săptămâni.

Se vor realiza în această perioadă numai activități de pregătire și consiliere pentru examenele naționale. Pentru elevii care au probleme de sănătate, sau au în familie persoane cu risc de îmbolnăvire, prezența la școală va fi opțională.

ADVERTISEMENT

Decizia va aparține părinților în această situație, însă, pregătirea elevilor se va realiza în continuare în sistem”, a explicat reprezentantul guvernului.

Evaluarea Națională se va susține începând cu 15 iunie, în timp ce examenul de Bacalaureat va începe cu probleme scrise din 22 iunie. Calendarul final va fi comunicat ulterior, conform ministrului Anisie.

ADVERTISEMENT
Tags: