News

Nu toți pensionarii vor primi vouchere de 250 de lei. Ministrul Budăi a anunțat cine sunt cei care sunt săriți din schemă

Ministrul muncii Marius Budăi a anunțat că nu toți pensionarii vor primi vouchere de 250 de lei în această lună.
08.09.2022 | 08:37
Nu toti pensionarii vor primi vouchere de 250 de lei Ministrul Budai a anuntat cine sunt cei care sunt sariti din schema
Pensionarii așteaptă ajutorul de 250 de lei promis. Foto: Pixabay
ADVERTISEMENT

Mai exact, anumiți pensionari vor fi săriți din schemă la plata suplimentului de 250 de lei oferit de Guvern în luna septembrie: cei cu venituri peste 1.500 de lei.

Ce pensionari nu primesc 250 de lei

”Toţi cei care au avut dreptul să primească a doua tranşă de vouchere sociale au primit-o. Toţi cei care au avut dreptul să primească tranşa a doua au primit-o exact în termenul pe care l-am comunicat. Mai sunt anumite cazuri care au realizat venituri în această perioadă şi care nu primesc această a doua tranșă.

ADVERTISEMENT

Mai exact, în luna precedentă acordării acestui drept se face o verificare cu bazele de date ale ANAF, acolo unde se declară veniturile impozabile, pentru că acest sprijin este pentru cei care au venituri sub 1500 de lei, cu precizarea că indemnizația pentru persoanele cu dizabilități nu intră în calcul.

Există posibilitatea ca cineva să fi vândut un teren sau să fi lucrat în luna precedentă şi să fi realizat venituri şi atunci nu se încadrează dacă a depășit pragul de 1500 de lei. Din două în două luni se fac aceste verificări. Dacă a fost un venit ocazional, persoana respectivă primeşte din nou suplimentul”, a declarat ministrul muncii Marius Budăi la România TV.

ADVERTISEMENT

Așadar, cei care realizează un venit suplimentar într-o lună, care le aduce în casă peste 1.500 de lei, vor fi nevoiți să mai aștepte încă două luni până la ajutor social.

După ce au fost actualizate listele pe această lună, 150.000 de noi persoane au beneficiat de acest ajutor social, față de cele 2.4 milioane din tranșa precedentă. Aceste plăți au fost făcute, în mod normal, până pe 3 septembrie.

ADVERTISEMENT

Poșta Română, cea responsabilă de distribuirea ajutorului, se va asigura în această perioadă că niciun pensionar eligibil nu a rămas fără banii primiți.

”După o primă etapă dificilă în care am reușit să emitem și distribuim carduri pentru aproximativ 2,5 milioane de beneficiari, suntem deja în pregătiri pentru cea de-a doua, pe care o vom finaliza în prima parte a lunii septembrie.

ADVERTISEMENT

Acum, cu siguranță procedura este mult mai simplificată, pentru că alimentarea se face cursiv pentru toți cei eligibili. La cei 2.480.613 de beneficiari din prima tranșă se adaugă alți aproximativ 150.000 de români care vor avea parte de ajutor pentru alimente și mese calde”, a punctat și ministrul Marcel Boloș.

ADVERTISEMENT