News

Nu toți pensionarii vor primi vouchere de 250 de lei. Ministrul Budăi a anunțat cine sunt cei care sunt săriți din schemă

Ministrul muncii Marius Budăi a anunțat că nu toți pensionarii vor primi vouchere de 250 de lei în această lună.
08.09.2022 | 08:37
Nu toti pensionarii vor primi vouchere de 250 de lei Ministrul Budai a anuntat cine sunt cei care sunt sariti din schema
Pensionarii așteaptă ajutorul de 250 de lei promis. Foto: Pixabay
ADVERTISEMENT

Mai exact, anumiți pensionari vor fi săriți din schemă la plata suplimentului de 250 de lei oferit de Guvern în luna septembrie: cei cu venituri peste 1.500 de lei.

Ce pensionari nu primesc 250 de lei

”Toţi cei care au avut dreptul să primească a doua tranşă de vouchere sociale au primit-o. Toţi cei care au avut dreptul să primească tranşa a doua au primit-o exact în termenul pe care l-am comunicat. Mai sunt anumite cazuri care au realizat venituri în această perioadă şi care nu primesc această a doua tranșă.

ADVERTISEMENT

Mai exact, în luna precedentă acordării acestui drept se face o verificare cu bazele de date ale ANAF, acolo unde se declară veniturile impozabile, pentru că acest sprijin este pentru cei care au venituri sub 1500 de lei, cu precizarea că indemnizația pentru persoanele cu dizabilități nu intră în calcul.

Există posibilitatea ca cineva să fi vândut un teren sau să fi lucrat în luna precedentă şi să fi realizat venituri şi atunci nu se încadrează dacă a depășit pragul de 1500 de lei. Din două în două luni se fac aceste verificări. Dacă a fost un venit ocazional, persoana respectivă primeşte din nou suplimentul”, a declarat ministrul muncii Marius Budăi la România TV.

ADVERTISEMENT

Așadar, cei care realizează un venit suplimentar într-o lună, care le aduce în casă peste 1.500 de lei, vor fi nevoiți să mai aștepte încă două luni până la ajutor social.

După ce au fost actualizate listele pe această lună, 150.000 de noi persoane au beneficiat de acest ajutor social, față de cele 2.4 milioane din tranșa precedentă. Aceste plăți au fost făcute, în mod normal, până pe 3 septembrie.

ADVERTISEMENT

Poșta Română, cea responsabilă de distribuirea ajutorului, se va asigura în această perioadă că niciun pensionar eligibil nu a rămas fără banii primiți.

”După o primă etapă dificilă în care am reușit să emitem și distribuim carduri pentru aproximativ 2,5 milioane de beneficiari, suntem deja în pregătiri pentru cea de-a doua, pe care o vom finaliza în prima parte a lunii septembrie.

ADVERTISEMENT

Acum, cu siguranță procedura este mult mai simplificată, pentru că alimentarea se face cursiv pentru toți cei eligibili. La cei 2.480.613 de beneficiari din prima tranșă se adaugă alți aproximativ 150.000 de români care vor avea parte de ajutor pentru alimente și mese calde”, a punctat și ministrul Marcel Boloș.

ADVERTISEMENT
Titularul de azi al României a aflat că a fost vândut, imediat după...
Titularul de azi al României a aflat că a fost vândut, imediat după victoria istorică » „Cred că au și virat banii în cont”
Rusia, după victoria tricolorilor cu Ucraina: România nu a fost niciodată considerată nici...
Rusia, după victoria tricolorilor cu Ucraina: România nu a fost niciodată considerată nici măcar o echipă puternică
Muritor de foame după ce a fost milionar în fotbal. Cum s-a auto-distrus...
Muritor de foame după ce a fost milionar în fotbal. Cum s-a auto-distrus un fotbalist care a câștigat bani mulți de la Benfica, PSG sau FC Porto
Tinerii care au învins primari aflaţi în funcţie de zeci de ani. La...
Tinerii care au învins primari aflaţi în funcţie de zeci de ani. La 26 de ani, Andrei Obreja a studiat în Anglia şi va conduce o comună din Timiş
Românul ăsta mare şi prost Ce a putut spune acum despre Ilie Năstase...
Românul ăsta mare şi prost Ce a putut spune acum despre Ilie Năstase multimilionarul celebru care l-a jignit incalificabil!
Bianca Drăgușanu, apariție de senzație în costum de baie. Wow, în ce ipostază...
Bianca Drăgușanu, apariție de senzație în costum de baie. Wow, în ce ipostază sexy s-a pozat! FOTO
E OBLIGATORIU pentru TOȚI românii de la 1 IANUARIE 2025. ANUNȚUL ministrului Marcel...
E OBLIGATORIU pentru TOȚI românii de la 1 IANUARIE 2025. ANUNȚUL ministrului Marcel Boloș
S-a dat ALERTA! Cântăreț român, în stare CRITICĂ! A căzut de la 10...
S-a dat ALERTA! Cântăreț român, în stare CRITICĂ! A căzut de la 10 metri înălțime
Toți românii care plătesc facturi au o nouă obligație. S-au făcut mari modificări
Toți românii care plătesc facturi au o nouă obligație. S-au făcut mari modificări
Imagini INCENDIARE! Laura Cosoi și Jorge, surprinși în timp ce se sărutau în...
Imagini INCENDIARE! Laura Cosoi și Jorge, surprinși în timp ce se sărutau în fața tuturor - FOTO
Un oligarh ucrainean răscumpărat de Putin și adus la Moscova cere Rusiei să...
Un oligarh ucrainean răscumpărat de Putin și adus la Moscova cere Rusiei să cucerească Odesa: „Zelenski și păpușarii occidentali vor război”
Surpriză de proporții pentru Irinel Columbeanu! A venit Ramona de la Dubai în...
Surpriză de proporții pentru Irinel Columbeanu! A venit Ramona de la Dubai în locul lui Moni! Cum au reacționat Iri și Irinuca? FOTO