Life

Nu trebuie niciodată să rupi aceste flori! Amenda este până la 5.000 de lei

Nu trebuie niciodată să rupi aceste flori, ele fiind protejate de lege. Te poți alege cu o amendă usturătoare din această cauză!
26.03.2023 | 17:22
Nu trebuie niciodata sa rupi aceste flori Amenda este pana la 5000 de lei
Nu trebuie niciodată să rupi aceste flori! Amenda este până la 5.000 de lei. Foto: Pixabay
ADVERTISEMENT

Nu trebuie niciodată să rupi aceste flori foarte prețioase și care te pot face să primești o amendă mare. Pedeapsa în bani poată să ajungă și la 5.000 de lei.

Nu trebuie niciodată să rupi aceste flori! Amenda este până la 5.000 de lei

Florile care sunt atât de speciale care nu trebuie rupte sub nicio formă sunt lalele pestrițe. Aceste flori înfloresc o singură dată pe an și sunt un adevărat monument al naturii.

ADVERTISEMENT

Amenzile pentru cei care rup aceste flori pornesc de la 5000 de lei pentru un singur fir. Dacă rupi un buchet poți să ai de plată sume impresionante de bani.

Florile acestea foarte rare mai există în județele Gorj, Timiș, Bihor și Suceava.  Lalelele pestrițe sunt protejate de pădurari și de localnici.

ADVERTISEMENT

Un pădurar care are grijă de ele de peste 40 de ani spune că oamenii au înțeles că vorbim despre o plantă foarte rară. Tocmai de aceea, și ei o protejează cât pot.

„Sunt flori rare şi de o frumusețe inestimabilă. Toată această pădure, pe care o vedeți, e retrocedată la oameni.

ADVERTISEMENT

Proprietarii au înţeles şi n-au făcut marcări și au înţeles valoarea acestei flori”, a spus pădurarul Romică Prodea, potrivit adevarul.ro.

Pădurarii și localnicii au grijă de florile rare

Pădurarii sunt foarte atenți ca nimeni să nu rupă plantele, mai ales că în zonă vin și vizitatori interesați să vadă aceaste flori extrem de rare.

ADVERTISEMENT

Sunt doi sau trei oameni care fac de pază, după cum mărturisește un localnic, și se împart de fiecare dată în zone pentru ca lalelele să fie mereu protejate.

„Suntem doi, trei care facem de pază. Suntem împărţiţi, fiecare cu zona lui. Toată lumea vine, face poze, mai ales tineretul, copiii mici dornici să facă poze”, a mărturisit localnicul Ion Munteanu.

Lalele pestrițe sunt plante pe cale de dispariție. Este o specie sălbatică care se găsește doar în câteva regiuni restrânse. Lalele înfloresc în aprilie-mai pentru o perioadă extrem de scurtă, de cel mult 10 zile și depind de vremea caldă pentru a se menține.

Aceste lalele sunt speciale de altele datorită modelului cu multe pătrățele, de unde îi mai vine și numele de floarea de șah. Mai este numită în popor și bibilica, pentru că seamănă cu penajul păsării.

ADVERTISEMENT