News

Nudiști amendați în Cehia! Motivul este incredibil: nu aveau măști de protecție

06.04.2020 | 19:47
Nudisti amendati in Cehia Motivul este incredibil nu aveau masti de protectie
Nudiști amendați pentru că nu au purtat mască. Foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Un grup format dintr-un număr neprecizat de persoane care practicau nudismul în Cehia au fost avertizați de polițiști pentru că nu au purtat măști de protecție conform legii.

Nudiști amendați pentru că nu au purtat mască

Potrivit presei din Cehia, autoritățile guvernamentale au instituit obligativitatea purtării măștilor de protecție în spațiile publice, chiar și în cazul nudiștilor, cu toate că informația pare amuzantă.

ADVERTISEMENT

Nudiștii au fost amendați pentru că făceau plajă în zona balneară Lazne Bohdanec din regiunea Pardubice, conform news.ro.

Poliția a fost chemată de alți localnici revoltați că persoanele respective încălcau legea și nu erau „dotați” cu măști de protecție, aflându-se într-un spațiu public.

ADVERTISEMENT

De menționat că nudismul este permis în zonă, însă oamenii au încălcat două reguli importante în plină epidemie de coronavirus: nu au purtat măști de protecție într-o zonă publică și au încălcat legea care interzice adunările cu mai mult de două persoane.

„Cetăţenii se pot afla în astfel de locuri special amenajate fără haine, dar trebuie să aibă gura acoperită şi trebuie să fie atenţi să nu iasă în grupuri”, a explicat purtătorul de cuvânt al Poliției, Marketa Janovska.

ADVERTISEMENT

Cehia a impus obligativitatea purtării măștilor de protecție în plină epidemie după ce 4,735 de oameni au fost infectați cu coronavirus. 78 de persoane au decedat din cauza COVID-19, lucru care-i îngrijorează serios pe conducătorii țării.

În România, purtarea măștilor nu este obligatorie, însă aproape 10.000 de oameni sunt amendați la fiecare 24 de ore pentru că încalcă regulile impuse de autorități.

ADVERTISEMENT

Cea mai mare problemă la nivel național o are localitatea Țăndărei, unde sute de oameni s-au războit cu jandarmii pentru că nu au acceptat să stea în autoizolare.

ADVERTISEMENT
Tags: