News

Număr extrem de mic de paturi pentru copii în secțiile de Terapie Intensivă. Anunțul lui Nelu Tătaru

17.09.2020 | 17:47
Numar extrem de mic de paturi pentru copii in sectiile de Terapie Intensiva Anuntul lui Nelu Tataru
ADVERTISEMENT

România stă prost când vine vorba de numărul paturi din secțiile ATI, însă stă groaznic când vine vorba de paturi pentru copii.

Cazul copilului de 9 ani internat în București a ridicat problema dotărilor din spitale, capitol la care România stă extrem de prost.

ADVERTISEMENT

Ministrul Nelu Tătaru a anunțat că în București există 30 de paturi ATI pentru copii, iar la nivel național sunt „în jur de 67 de paturi”.

Nelu Tătaru anunță că România are 67 de paturi pentru copii în secțiile ATI

Guvernul Orban se luptă cu pandemia de Covid-19 cum poate, însă realitatea din secțiile de Terapie Intensivă e sumbră. Pentru adulți există undeva la 1.000 de paturi la nivel național, în timp ce copiii nu au mai mult de 67 de paturi.

ADVERTISEMENT

Conform datelor oficiale, în România există aproximativ 4 milioane de copii, așadar în cazul infectării cu Covid-19 acești copii trebuie să se „lupte” pentru 67 de paturi. Mai exact, aproape 60.000 de copii au la dispoziție un pat, o realitate care a fost dezvăluită de Nelu Tătaru.

„Ştiam de acest pacient de ieri, părinţii infectaţi COVID, el cu o patologie de tip pediatrică de supra infectare, în contextul în care prezenta şi un test pozitiv.

ADVERTISEMENT

E în stare bună, este neintubat. Nu avem cunoştinţă de alţi copii, nici nu avem raportaţi. În acest moment, în Bucureşti sunt 30 de paturi ATI pentru copii, din care patru sunt pentru nou-născuţi. La nivel naţional sunt în jur de 67 de paturi, mai avem încă 17 paturi în evaluare, la spitalele judeţene, pentru copii.

Evoluţia ne va arăta şi măsurile, poate şi restrictive, care vor fi impuse. Noi sperăm să menţinem platoul de 1.500 – 1.600 de infectări şi evaluarea să o facem nu numai zilnic, săptămânal şi la cele două săptămâni. Efectul şcolii îl vom vedea la sfârşitul lunii septembrie – începutul lunii octombrie”, a declarat Tătaru.

ADVERTISEMENT

Tătaru a adăugat că băiatul internat în spital nu este intubat, cu toate că băiatul suferă de un sindrom asemănător bolii Kawasaki, prin care majoritatea organelor îi sunt inflamate.

ADVERTISEMENT
Tags: