News

Număr în creștere de intoxicare cu dezinfectanți în SUA după ce președintele Trump a sugerat că ingerarea sau injectarea lor ucide coronavirusului

26.04.2020 | 11:13
Numar in crestere de intoxicare cu dezinfectanti in SUA dupa ce presedintele Trump a sugerat ca ingerarea sau injectarea lor ucide coronavirusului
ADVERTISEMENT

Numărul cazurilor de intoxicare cu dezinfectanți la News York s-a dublat față de aceeași perioadă a anului trecut, după ce preeședintele Trump s-a întrebat dacă nu cumva injectarea sau ingestia de altfel de substanțe. De asemenea, a crescut numărul apelurilor populației la serviciile de urgență cu întrebări legate de posibilile beneficii ale unui asemenea tratament, scrie Libertatea citând presa americană.

Atenționări oficiale ale populației

Primăria din New York a anunțat, sâmbătă, că au fost înregistrate 30 de apeluri la Centrul de Control al Toxicității din oraș privind cazuri de intoxicare cu dezinfectanți în 18  ore de la conferința președintelui Trump în care acesta a sugerat că infectare de dezinfectant ar putea fi un tratament pentru COVID-19.

ADVERTISEMENT

Niciunul dintrre cele 30 de persoane intoxicate nu a avut nevoie de spitalizare. În aceeași perioadă a anului trecut au fost înregistrate 13 apeluri, transmite NBC.

În  statul Maryland autoritățile au trimis un mesaj de alertare a populației să nu recurgă la ingestia sau injectarea dezinfectanților, după ce au primit peste 100 de apeluri la liniile de urgență prin care apelanții au cerut clarificări legate de eventualele beneficii ale dezinfectanților în combaterea COVID-19.

ADVERTISEMENT

În nicio circumstanță dezinfectanți de orice fel nu ar trebui introduși în corp prin injectare, ingestie sau alt mod”, a transmis Agenția pentru Situații de Urgență dinn Maryland, potrivit ABC.

Un mesaj similar a fost transmis și de către Centrul Național pentru Controlul Bolilor și Prevenție. ”Produsele casnice de curățat și dezinfectanții pot cauza probleme de sănătate dacă nu sunt utilizați corect. Urmați instrucțiunile de pe eticheta produsului pentru o utilizare sigură și eficientă”, a transmis Centrul pe contul de Twitter, iar președintele Trump a distribuit mesajul pe pagina proprie a aceleiași rețele de socializare, informează Washington Times.

ADVERTISEMENT

Președintele american Donald Trump a propus injectarea de dezinfectant și iradierea corpurilor pacienţilor cu raze ultraviolete ca tratament împotriva coronavirusului.

Apoi văd că dezinfectantul îl distruge într-un minut. Un minut. Există vreo cale să putem face asta, prin injectare sau aproape o curăţare? Aşadar, ar fi interesant de verificat asta. Cred că este o chestie minunată de urmărit”, a afirmat Trump.

ADVERTISEMENT

Sugestiile lui Donald Trump de a injecta dezinfectant celor bolnavi de coronavirus au fost aspru criticate de comunitatea medicală, care a avertizat că ideea ar putea avea rezultate fatale.

ADVERTISEMENT
Tags: