News

Număr record al cazurilor noi de Covid-19 într-o mare țară din Europa. Măștile devin obligatorii

28.08.2020 | 09:55
Numar record al cazurilor noi de Covid19 intro mare tara din Europa Mastile devin obligatorii
ADVERTISEMENT

Pandemia de Covid-19 pare să se reintensifice într-o bună parte din Europa. Joi, 27 august, Franța a raportat un bilanț zilnic de 6.111 cazuri noi de infectare cu coronavirus.

Este cel mai înalt nivel al infectărilor cu noul coronavirus de la încheierea carantinei şi al doilea de la începutul pandemiei.

ADVERTISEMENT

Din datele Ministerului francez al Sănătății, numărul total al infecțiilor confirmate a ajuns, acum, la 259.698, iar cel al deceselor la 30.576.

Record al cazurilor noi de Covid-19 într-o mare țară europeană

După o perioadă de acalmie, Franța a intrat din nou în alertă, dat fiind faptul că infecțiile cu noul coronavirus au început să crească de la o zi la alta.

ADVERTISEMENT

Miercuri, autoritățile de la Paris au raportat 5.429 cazuri noi, un nou record postcarantină. Totalul avea să fie depășit joi, atunci când un nou record a fost înregistrat: 6.111 contaminări, scrie The Guardian.

Numai pe 30 martie, în startul pandemiei, atunci când Franța și majoritatea Europei erau în carantină, s-au raportat mai multe infectări: 7.578.

ADVERTISEMENT

Interesant este faptul că, în ciuda creşterii numărului de infecţii noi, care potrivit guvernului s-au înregistrat în special în rândul tinerilor, care prezintă, de obicei, simptome uşoare, numărul persoanelor internate în spitale a scăzut cu 65, la un total de 4.535, iar cel al pacienților de la terapie intensivă a scăzut cu 29, la un total de 381.

Noi măsuri de restricție în unele zone din Franța

Franța este una dintre țările europene cele mai grav afectate de pandemia de Covid-19. Francezii se află pe locul al 7-lea în lume în ce priveşte numărul deceselor de Covid-19, iar guvernul de la Paris urmărește cu atenție cifrele pentru a decide dacă sunt necesare noi restricții sau măsuri de izolare.

ADVERTISEMENT

În primă fază, oficialii din Paris au decis că purtarea măștii de protecție să devenă obligatorie în toată Capitala. Dacă până acum regula era limitată la anumite cartiere unde fusese înregistrată o circulație mai mare a virusului, premierul francez a anunțat că măsura va fi extinsă în tot Parisul.

Măsura a intrat în vigoare vineri, 28 august, de la ora 8.00 dimineața. Premierul francez Jean Castex a afirmat că guvernul intenţionează să ordone portul măştii peste tot în Paris pentru a opri creşterea numărului de infecţii cu coronavirus.

ADVERTISEMENT