ADVERTISEMENT
News

Număr record al cazurilor noi de Covid-19 într-o mare țară din Europa. Măștile devin obligatorii

Autor: Adrian Baciu | 28.08.2020 | 09:55
Număr record al cazurilor noi de Covid-19 într-o mare țară din Europa. Măștile devin obligatorii
Număr record al cazurilor noi de Covid-19 într-o mare țară din Europa. Măștile devin obligatorii. Foto: hepta.ro

Pandemia de Covid-19 pare să se reintensifice într-o bună parte din Europa. Joi, 27 august, Franța a raportat un bilanț zilnic de 6.111 cazuri noi de infectare cu coronavirus.

ADVERTISEMENT

Este cel mai înalt nivel al infectărilor cu noul coronavirus de la încheierea carantinei şi al doilea de la începutul pandemiei.

Din datele Ministerului francez al Sănătății, numărul total al infecțiilor confirmate a ajuns, acum, la 259.698, iar cel al deceselor la 30.576.

ADVERTISEMENT

Record al cazurilor noi de Covid-19 într-o mare țară europeană

După o perioadă de acalmie, Franța a intrat din nou în alertă, dat fiind faptul că infecțiile cu noul coronavirus au început să crească de la o zi la alta.

Miercuri, autoritățile de la Paris au raportat 5.429 cazuri noi, un nou record postcarantină. Totalul avea să fie depășit joi, atunci când un nou record a fost înregistrat: 6.111 contaminări, scrie The Guardian.

ADVERTISEMENT

Numai pe 30 martie, în startul pandemiei, atunci când Franța și majoritatea Europei erau în carantină, s-au raportat mai multe infectări: 7.578.

Interesant este faptul că, în ciuda creşterii numărului de infecţii noi, care potrivit guvernului s-au înregistrat în special în rândul tinerilor, care prezintă, de obicei, simptome uşoare, numărul persoanelor internate în spitale a scăzut cu 65, la un total de 4.535, iar cel al pacienților de la terapie intensivă a scăzut cu 29, la un total de 381.

ADVERTISEMENT

Noi măsuri de restricție în unele zone din Franța

Franța este una dintre țările europene cele mai grav afectate de pandemia de Covid-19. Francezii se află pe locul al 7-lea în lume în ce priveşte numărul deceselor de Covid-19, iar guvernul de la Paris urmărește cu atenție cifrele pentru a decide dacă sunt necesare noi restricții sau măsuri de izolare.

În primă fază, oficialii din Paris au decis că purtarea măștii de protecție să devenă obligatorie în toată Capitala. Dacă până acum regula era limitată la anumite cartiere unde fusese înregistrată o circulație mai mare a virusului, premierul francez a anunțat că măsura va fi extinsă în tot Parisul.

ADVERTISEMENT

Măsura a intrat în vigoare vineri, 28 august, de la ora 8.00 dimineața. Premierul francez Jean Castex a afirmat că guvernul intenţionează să ordone portul măştii peste tot în Paris pentru a opri creşterea numărului de infecţii cu coronavirus.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 842. 32 pagini. Doar 5 lei!