News

Număr record de îmbolnăviri cu Covid-19 în doar o săptămână! Alertă mondială de la OMS

29.06.2020 | 22:53
Numar record de imbolnaviri cu Covid19 in doar o saptamana Alerta mondiala de la OMS
ADVERTISEMENT

Noul coronavirus a infectat 1 milion de oameni în 3 luni în momentul izbucnirii pandemiei, însă același lucru s-a întâmplat în ultimele opt zile.

Desigur, explicația e logică, în condițiile în care numărul tot mai mare de infectări duce de la sine un ritm mai alert al îmbolnăvirilor.

ADVERTISEMENT

Boala a infectat deja 10 milioane de oameni, motiv de îngrijorare pentru Organizația Mondială a Sănătății, care prevede ce e mai rău.

Număr record de îmbolnăviri cu Covid-19 în doar 8 zile

Cu toate că anumite țări din Europa și Asia reușesc să combată eficient boala, în alte părți ale lumii epidemia de Covid-19 pare scăpată de sub control.

ADVERTISEMENT

Jurnaliștii de la BBC au prezentat date furnizare de Centrul European de Prevenire și Control al Bolilor (ECDC), date care arată modul în care Covid-19 s-a răspândit în șase regiuni principale de pe Pământ, potrivit Digi 24.

SUA rămâne cea mai afectată țară din lume, cu peste 400.000 de cazuri, pe fondul relaxării premature și al protestelor din zeci de orașe.

ADVERTISEMENT
Număr record de îmbolnăviri
Număr record de îmbolnăviri – A

Brazilia a depășit la rândul ei 1 milion de cazuri, în timp ce India a depășit un record de 15.000 de infectări într-o singură zi. Cu toate acestea, la o populație de 1.3 miliarde de oameni, cifra nu ar fi neapărat o problemă.

La polul opus, țările care au ținut pandemia sub control până în acest moment sunt Noua Zeelandă, Austrlaia, Coreea de Sud și Vietnamul. În condițiile în care are granița cu China, Vietnamul se laudă cu 0 decese, o performanță notabilă.

ADVERTISEMENT
Număr record de îmbolnăviri - B
Număr record de îmbolnăviri – B

Africa, în schimb, rămâne marea enigmă pentru statisticieni. Continentul negru nu testează masiv și infrastructura din majoritatea țărilor nu permite o evaluare obiectivă a situației.

În aceste condiții, reprezentantul OMS David Nabbaro susține că această boală riscă să devină o „boală a săracilor”, în condițiile în care țările mai puțin dezvoltate sunt expuse mai mult pandemiei de Covid-19, în raport cu celelalte țări.

ADVERTISEMENT
Tags: