Sport

Număr record de meciuri trucate în tenis. Suspendare pe viață și amendă uriașă pentru un antrenor din Chile

Un număr record de meciuri trucate au fost depistate în tenis. Anunțul a fost făcut de către Agenția Internațională pentru Integritatea Tenisului.
26.09.2022 | 14:03
Numar record de meciuri trucate in tenis Suspendare pe viata si amenda uriasa pentru un antrenor din Chile
Număr record de meciuri trucate. Un fost tenismen chilian a falsificat rezultatul a 64 de meciuri. Sursă foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Un număr record de meciuri au fost trucate de către fostul tenismen Sebastian Rivera. După ce a agățat racheta în cui în 2017, chilianul s-a orientat spre cariera de antrenor.

Cel mai mare număr de meciuri trucate de un jucător în istorie: 64

Sebastian Rivera, care s-a clasat cel mai sus pe locul 705 ATP, a fost suspendat pe viață și amendat cu 250.000 de dolari de către Agenția Internațională pentru Integritatea Tenisului.

ADVERTISEMENT

Oficialii au anunțat că numărul meciurilor trucate de Rivera este cel mai mare întâlnit până acum atât de Agenția Internațională pentru Integritatea Tenisului, cât și de Unitatea de Integritate a Tenisului, organizație care se ocupă cu corupția și trucarea de meciuri. Chilianul a „măsluit” rezultatul a nu mai de puțin de 64 de partide pe care le-a disputat la diferite turnee la care a participat.

Fostul tenismen chilian, în vârstă de 36 de ani, fusese suspendat provizoriu în luna iunie. În septembrie 2009 a atins poziția 705 ATP, care avea să fie cea mai înaltă clasare în ierarhia mondială.

ADVERTISEMENT

Suspendare pe viață pentru Sebastian Rivera

Sebastian Rivera nu a mai evoluat în circuitul profesionist din 2017 și s-a orientat către cariera de antrenor. Chilianul nu a colaborat și nu s-a implicat în buna desfășurare a anchetei demarate de reprezentanții forului, astfel consecințele au fost drastice.

Rivera nu va mai putea antrena, juca sau participa la niciun eveniment de tenis autorizat. Printre regulile încălcate de Sebastian Rivera au făcut referire la solicitarea altora să parieze pe rezultatul meciurilor.

ADVERTISEMENT

De asemenea, Rivera a încercat să decidă rezultatul unui meci, a acceptat bani cu intenția de a influența negativ eforturile unui jucător și a oferit bani cu intenția de a influența negativ eforturile unui jucător.

Meciuri trucate la un nivel și mai înalt

În vara acestui an, Aslan Karatsev și Nikoloz Basilashvili s-au aflat în atenția forului internațional de tenis, după ce televiziunea germană ZDF au precizat că jucătorii din Rusia și Georgia sunt implicați în trucare de meciuri.

ADVERTISEMENT

Antrenorul din Belarus, Yahor Yatsyk, care a lucrat cu ambii jucători a fost în spatele neregulilor. Sumele încasate de bielorus se ridicau la milioane de euro.

”A fost implicat în meciuri trucate legate de pariuri de ani de zile, lucrând cu oameni implicați în aranjarea meciurilor în Rusia și Europa de Est. Are mereu mulți bani cu el. Caută jucători tineri care au probleme, financiar sau mental, pe care îi poate convinge ușor cu bani”, a declarat un coleg al lui Yatsyk, care a rămas sub anonimat.

ADVERTISEMENT
Tags: