News

Număr record de persoane vindecate la Spitalul de Boli Infecțioase Iași. Cum explică managerul spitalului rezultatul spectaculos

08.05.2020 | 20:35
Numar record de persoane vindecate la Spitalul de Boli Infectioase Iasi Cum explica managerul spitalului rezultatul spectaculos
ADVERTISEMENT

Mai bine de jumătate dintre pacienții infectați cu noul coronavirus, internați la Spitalul de Boli Infecțioase Iași, s-au vindecat.

Număr record de pacienți vindecați la spitalul din Iași

Potrivit managerului spitalului, fiecare pacient internat la Iași a avut parte de un tratament personalizat, astfel s-ar explica modul în care un număr mare de oameni s-au vindecat de boala produsă de noul coronavirus.

ADVERTISEMENT

“De la începutul pandemiei am avut peste 400 de pacienţi internaţi la spitalul nostru, iar peste 200 de pacienţi s-au vindecat. Rata de vindecare este de 52 la sută, ceea ce este mult peste media naţională, adică 33 la sută.

În ceea ce priveşte managementul pacientului, noi am respectat în spital protocolul stabilit la nivelul Ministerului Sănătăţii, dar în acelaşi timp am croit terapia pentru fiecare caz în parte. Am gândit un tratament de la pacient la pacient, care să ţină cont şi de bolile asociate”, a explicat Carmen Dorobăț, managerul spitalului, conform România Liberă.

ADVERTISEMENT

Relaxarea din 15 mai trebuie făcută cu multă precauție din partea românilor

Românii așteaptă cu sufletul la gură relaxarea măsurilor în 15 mai, însă Dorobăț avertizează lumea să rămână precaută.

“În condiţiile în care va exista o relaxare şi se va reveni la viaţa socio-economică pe care ne-o dorim, va trebui să respectăm regulile. Am văzut multe persoane purtând incorect masca sau chiar fără mască.De asemenea, nu se păstrează corect distanţa socială”, a explicat managerul spitalului.

ADVERTISEMENT

De asemenea, managerul Dorobăț dă asigurări că respectarea regulilor va ajuta societatea românească să ajungă la normalitate.

Distanţa este esenţială pentru a ne feri pe cât posibil de propagarea virusului. Dacă nu respectăm aceste reguli, nu ne vom putea bucura de acea relaxare cu cât mai puţine restricţii. Pentru a ajunge la normalitate va trebui să trecem printr-o perioadă de readaptare, iar de aceea trebuie să fim atenţi“, a explicat medicul.

ADVERTISEMENT

La nivel mondial, din totalul de 3.9 milioane de oameni infectați, 1.3 milioane s-au vindecat. Numărul morților rămâne sub 300.000.

ADVERTISEMENT