News

Numărătoare paralelă voturi PSD – PNL turul 2 Alegeri Prezidențiale: PSD recunoaște înfrângerea în fața lui Klaus Iohannis, cu peste 60% din voturi. Numărătoarea voturilor în timp real

24.11.2019 | 21:15
Numaratoare paralela voturi PSD  PNL turul 2 Alegeri Prezidentiale PSD recunoaste infrangerea in fata lui Klaus Iohannis cu peste 60 din voturi Numaratoarea voturilor in timp real
ADVERTISEMENT

Numărătoare paralelă voturi PSD – PNL turul 2 Alegeri Prezidențiale continuă în următoarele ore. Mai mult ca sigur, la sediul celor două partide va fi noapte albă, indiferent de rezultat. Astfel, social democrații, intrați în cursă, de data aceasta din postura de urmăritor, adună vot cu vot și caută să dea lovitura prin detronarea lui Klaus Iohannis. Nu a fost chiar simplu pentru că actualul șef de stat a luat jack pott-ul.

Citește cele mai importante stiri despre ziua alegerilor:

Rezultate alegeri prezidențiale turul 2 în Diasporă: Klaus Iohannis a câștigat clar în fața Vioricăi Dăncilă

ADVERTISEMENT

Exit Poll Alegeri Prezidențiale 2019, turul 2. Primele rezultate pe surse de la partide. Surprize mari

Prezență la vot. Cifre incredibile! Câți români au votat până acum

Procentele sunt cu adevărat uimitoare. Ce diferență există între cei doi candidați 

La ora 21:00, rezultatele sunt următoarele:

1. Exit Poll PNL: Klaus Iohannis – 64,8% Viorica Dăncilă – 35,2%
2. Exit Poll CURS- AVANGARDE Klaus Iohannis – 67% Viorica Dăncilă- 33%
3. IRES: Klaus Iohannis- 66.50% Viorica Dăncilă- 33.50%

ADVERTISEMENT

La ora 20:50, rezultatele sunt următoarele:

1. Exit Poll PNL: Klaus Iohannis – 67% Viorica Dăncilă – 33%
2. Exit Poll CURS- AVANGARDE Klaus Iohannis – 62% Viorica Dăncilă- 38%
3. IRES: Klaus Iohannis- 65% Viorica Dăncilă- 35%

Liberalii au refuzat dezbaterea cu candidatul PSD-ului și s-au bazat mai degrabă pe greșelile făcute de Viorica Dăncilă. Calculul lor a fost unul bun, matematic vorbind, cei din PNL sperând la voturile alegătorilor lui Dan Barna, ceea ce l-ar fi făcut pe Iohannis preşedinte pentru alţi cinci ani de zile. Conform ultimelor sondaje, actualul șef de stat a reușit să-și adjudece % din voturile alegătorilor, în timp ce Viorica Dăncilă a strâns %.

ADVERTISEMENT

Numărătoare paralelă voturi PSD – PNL turul 2 Alegeri Prezidențiale

Cele două partide au oameni trimiși în mai toate secțiile de vot și încearcă să țină un scos încă din mers pentru a fi siguri că rezultatele EXIT POLL sunt cele corecte. Atenție! Acestea nu sunt rezultatele finale, vorbim acum strict de cele pe care partidele le fac pentru a încerca să aibă primele o situație și pentru a știi ce anume au de făcut peste zi. Nu o dată s-a întâmplat ca partidele cu greutate să își tureze motoarele la jumătatea zilei, atunci când au constatat că nu stau tocmai bine într-o numărătoare paralelă.

Alegerile Prezidențiale 2019, turul 2 au început în diasporă încă de vineri dimineața. Mai mulți reprezentanți ai PSD și PNL au mers în diferite țări pentru a încerca să trimită primele rezultate la sediile centrale. De altfel, în străinătate, ultimele alegeri au scos în evidență clar faptul că „dreapta” este preferată. Pornind încă de la alegerile europarlamentare și încheind cu turul 1, diaspora a votat întotdeauna cu „două mâini” atunci când a venit vorba de candidații partidelor de dreapta, în timp ce PSD-ul a fost pus la zid. Nu o dată, românii din diaspora s-au filmat în timp ce transmiteau mesaje împotriva social democraților. Marele merit al acestora rămâne însă mobilizarea, una care a fost mereu la înălțime.

ADVERTISEMENT

Numărătoarea voturilor în timp real

PSD-ul are însă voturile celor din zonele rurale. Oamenii de la sate au mers întotdeauna pe promisiunile social democraților și au votat „trandafirii”. Aici speră Viorica Dăncilă să dea lovitura și în turul 2 pentru alegerile prezidențiale. Candidatul PSD așteaptă ca de la prefecți în jos, primari și angajați ai primăriilor, toți să-și mobilizeze electoratul și să aducă ștampile suficiente pentru ca stânga să se instaleze la Palatul Cotroceni. În mod evident, liberalii se laudă cu voturile din marile orașe. Pe lângă București și alte zone urbane importante au votat în primul tur cu Klaus Iohannis. De altfel, PNL a precizat că în urmă cu două săptămâni a reușit să câștige și în orașe care au votat mereu cu PSD.

Trebuie specificat că la alegeri prezidențiale 2019, românii vor vota la secția la care sunt arondați în conformitate cu domiciliul din actul de identitate. Cei care nu cunosc numărul secției la care sunt arondați pot afla informația de pe pagina web www.registrulelectoral.ro. Mai întâi trebuie să completeze CNP-ul, numele de familie și un cod generat automat. Cei care în ziua alegerilor nu se află în localitatea de domiciliu, pot vota la orice secție, pe lista suplimentară.

ADVERTISEMENT