News

Numărătoarea finală la Alegerile Europarlamentare – LIVE

27.05.2019 | 08:46
Numaratoarea finala la Alegerile Europarlamentare  LIVE

S-a realizat numărătoarea finală la alegerile europarlamentare din acest an. Conform numărării a sută la sută din voturi, pe primul loc este PNL, urmat de  PSD  și  USR . Primele trei partide au fost mereu apropiate unul de celălalt încă de aseară, când s-au afișat rezultatele de tip exit-poll, la ora 21.

Numărătoarea finală la Alegerile Europarlamentare arată clar cine câștigă


UPDATE, 27 mai ora 09:40 Rezultatele finale de la referendumul pentru justiție, AICI


UPDATE, 27 mai ora 09:38. Rezultatele parțiale de la ora 9 la alegerile europarlamentare, după numărarea a 99% dintre voturi, AICI


Rezultatele după numărarea voturilor din 98% dintre secții:

  • PNL: 27,56%
  • PSD: 23,46%
  • USR-PLUS: 22,42%
  • ALDE: 4,27%
  • PRO-ROMÂNIA: 6,68%
  • PMP: 5,9%
  • UDMR: 5,48%

În urma alegerilor de ieri, 26 mai, președintele României, Klaus Iohannis a cerut demisia guvernului Dăncilă susținând că acesta nu mai are legitimitate în fața cetățenilor. De altfel, aseară, imediat după anunțarea rezultatelor de tip exit-poll, președintele PSD Liviu Dragnea a declarat că se retrage din funcție și că persoana la care s-a gândit este Gabriela Firea.

 

 

Un alt prezidențiabil la care cei de la PSD s-au gândit este Călin Popescu Tăriceanu, însă dat fiind faptul că ALDE nu a reușit să obține suficiente voturi, și legitimitatea președintelui Senatului este pusă la îndoială. Marea surpriză a acestor alegeri este ascensiunea Alianței 2020, formată din partidele USR și PLUS.

Așa arătau rezultatele aseară, la exit-poll. Sursa: Antena 3, sondaj CURS-AVANGARDE

Pro România a rupt din PSD

Pro România, formațiune condusă de Victor Ponta, a reușit să rupă destul de mult din electoratul PSD, căci acest partid trece pragul și va avea reprezentanți în Parlamentul European. De asemenea, și Traian Băsescu va reprezenta România în Parlamentul European. Următoarele alegeri din România vor avea loc la toamnă, când cetățenii își vor alege președintele.

”Participarea e senzaţională. Vă mulţumesc. Aţi dat un vot clar, un vot ferm, un vot care nu paote fi ignorat de niciun polician din România. Referendumul a treut cu brio. Aţi votat clar şi ferm pentru o politică corectă, justiţie dreaptă şi independentă, o bună guvernare pentru români şi România.

Am avut sprijin din partea unor partide politice în felul în care am reuşit să mobilizăm alegătorii. Menţionez sprijinul PNL, am avut un sprijin consistent şi din partea USR-Plus, le mulţumesc. Nimic au făcut, nimic au primit. Asta arată cum văd românii această guvernare PSD eşuată.

Acest accident al democraţiei care este guvernarea PSD trebuie să dispară în urma acestui rezultat. Guvernul PSD trebuie să plece. Este un rezultat care nu poate să fie interpretat în niciun alt fel. Închei pe o notă optimistă. Mulţumesc că aţi votat”, a spus Iohannis aseară după afișarea exit-poll-ului.