News

Numărătoarea la o secție din Sectorul 1 se reia. S-a umblat la sacii cu buletine de vot

29.09.2020 | 23:19
Numaratoarea la o sectie din Sectorul 1 se reia Sa umblat la sacii cu buletine de vot
ADVERTISEMENT

O parte dintre membrii din conducerea Secției 166 din Sectorul 1 din București au fost surprinși în timp ce umblau în sacii cu voturile înregistrate în cadrul circumscripției.

Din această cauză s-a dispus renumărarea voturilor în această secție.

Frauda a fost declarată de surse electorale.

Membrii din conducerea Secției de votare 166, surprinși umblând în sacii cu voturi

Mai multe persoane desemnate de partide în cadrul Biroului Electoral al Secției 166 au fost convocate, în această seară pentru renumărarea voturilor la această secție după ce s-a aflat de incident.

ADVERTISEMENT

Cei surprinși că au desigilat sacii ar fi susținut că au umblat printre documente pentru că nu ar fi știut că trebuie să pună separat voturile nule.

La Secția 166, Daniel Tudorache a primit 319 de voturi, iar Clotilde Armand 369.

Amintim faptul că datele oferite de exit-pollurile de duminică seara arată că primăria sectorului 1 a fost câștigată de către Clotilde Armand (USR), cu 48%, urmată de către Dan Tudorache (PSD), care a obținut 36,5% dintre opțiunile alegătorilor.

ADVERTISEMENT

Dan Tudorache (PSD) și Clotilde Armand (USR), susținută de USR-PLUS și PNL s-au mai înfruntat și la alegerile din 2016, când Tudorache a câștigat la o diferență de numai 700 de voturi.

Atunci sectorul 1 a fost singura primărie din București la care social-democrații au avut emoții. Exit-pollurile din seara de 5 iunie 2016 o dădeau câștigătoare pe Clotilde Armand, cu trei procente în fața lui Dan Tudorache. Până dimineață, situația se inversase, cu Tudorache având mai multe voturi.

ADVERTISEMENT

Uniunea Salvați Bucureștiul, partid predecesor al USR, a reclamat atunci o fraudă electorală deoarece Tudorache ar fi obținut mai multe voturi în secțiile în care USB nu a avut reprezentanți. Disputa a ajuns până la CCR care, în iunie 2017, a decis că alegerile s-au desfășurat corect.

Clotilde Armand a renunțat la funcția de consilier local la sectorul 1 și a devenit europarlamentar pe listele alianței USR-PLUS. După numai un an și câteva luni la Bruxelles, Armand se întoarce la București ca primar, făcând echipă cu fostul ei coleg de partid, Nicușor Dan, în urma alegerilor locale.

ADVERTISEMENT
Tags: