Sport

Ce zice Şarapova de o finală cu Halep! ”Abia aştept să o întâlnesc”

Maria Şarapova s-a calificat fără probleme în semifinalele turneului de la Shenzhen (China) şi a vorbit în conferinţa de presă despre o eventuală finală cu Simona Halep.
02.01.2018 | 09:28
Ce zice Sarapova de o finala cu Halep Abia astept sa o intalnesc

UPDATE, ora 13:10 / ”Amândouă mai avem câte un meci greu în faţă până să ajungem în finală, însă astea sunt genul de întâlniri pe care le aşteaptă toată lumea, nu doar jucătorele ci şi publicul sau organizatorii turneului. Normal că-mi doresc să evoluez împotriva numărului 1 mondial şi dacă asta se întâmplă în finală e bine. Mai avem însă până atunci”, a spus Şarapova, după victoria din partida cu Zarina Diyas. Halep şi Şarapova s-au întâlnit de opt ori în carieră, rusoaica impunându-se de şapte ori. Însă, liderul clasamentului WTA a câştigat ultimul meci, anul trecut la Beijing.


UPDATE, ora 10:25 / Maria Şarapova, locul 59 WTA, a trecut lejer de Zarina Diyas, locul 66 WTA, scor 6-3, 6-3, după o oră şi 31 de minute. În semifinale, rusoaica va întâlni învingătoarea partidei dintre cehoaicele Katerina Siniakova şi Kristyna Pliskova.


UPDATE, ora 08:10 / Begu a învins-o în sferturile de finală pe Timea Babos, cap de serie numărul 8 şi locul 56 WTA, cu scorul de 7-5, 7-5, după o oră şi 56 de minute. În semifinale, Irina-Camelia Begu o poate întâlni pe partenera sa din proba de dublu, Simona Halep, dacă liderul clasamentului WTA va trece de Aryna Sabalenka din Belarus.


UPDATE, ora 14:10 / Ana Bogdan, locul 105 WTA, s-a oprit în optimi de finală la Shenzhen, fiind învinsă de de sora Karolinei Pliskova, Kristyna, locul 62 WTA, scor 6-4, 7-6 (3), după o oră şi 56 de minute. Organizatorii competiţiei din China au anunţat programul zilei de joi: ora 06:00 – Irina-Camelia Begu – Timea Babos, urmat de Maria Şarapova – Zarina Diyas, nu înainte de ora 09:00 – Simona Halep – Aryna Sabalenka, urmat de Katerina Siniakova – Kristyna Pliskova. Toate cele 4 sferturi sunt transmise pe DigiSport2.


UPDATE, ora 08.35 / Begu a trecut după două ore şi cinci minute de rusoaica Ekaterina Alexandrova, locul 96 WTA, scor 4-6, 6-1, 6-2. În sferturi, ea o va întâlni pe Timea Babos (Ungaria), cap de serie numărul 8 şi locul 56 WTA. Românca are 2-1 în meciurile directe, dar jucătoarea din Ungaria a câştigat ultima partidă, în 2016, la Moscova. Dacă va trece de Babos, Irina Begu ar putea evolua în semifinale în faţa partenerei de dublu, Simona Halep, dacă şi liderul WTA va atinge aceeaşi fază.


UPDATE. Programul româncelor de la turneul de la Shenzen: Irina Begu e cea care deschide meciurile “coloniei româneşti” din China, miercuri, de la 6.00 dimineaţa ora României . Begu, favorita numărul 4 a turneului, joacă împotriva rusoaicei Ekaterina Aleksandrova, numărul 96 WTA. 

Simona Halep joacă în aceeaşi fază a competiţiei ca şi Begu, optimi, contra chinezoaicei Yingying Duan (91 WTA). Meciul nu va începe mai devreme de ora 9.00. 

Imediat cum va termina Halep meciul va începe şi partida Anei Bogdan (105 WTA). Sportiva noastră o înfruntă în turul 2 pe cehoaica Kristina Pliskova (62 WTA), sora mult mai celebrei Karolina. 


 Înainte de primele turnee WTA ale anului erau trei sportive care se luptau pentru poziţia numărul 1 în clasamentul WTA. Acum a mai rămas doar una care îi ameninţă poziţia Simonei Halep: e vorba de Caroline Wozniacki.

În luptă mai era şi Garbine Muguruza, numai că sportiva din Spania, desemnată cea mai bună jucătoare de tenis în 2017 de Federaţia Internaţională trebuia să câştige La Brisbane şi să spere la o înfrângere timpurie a Simonei la Shenzen. Muguruza s-a accidentat însă în turul 2 în Australia şi a abandonat partida contra Aleksandrei Krunic (Serbia).

Numărul 1 WTA: Halep trebuie să câştige în faţa lui Yingying Duan

Astfel, singura care a mai rămăs în cursă cu Halep este Caroline Wozniacki. Daneza are şansa de a reveni pe prima poziţie a clasamentului pentru prima oară din 2012, însă are parte o o misiune imposibilă: ea trebuie să câştige turneul de la Auckland (Noua Zeelandă) , în timp ce Simona ar trebui să piardă înainte de sferturi la Shenzhen. 

Halep  o va întâlni în optimi la competiţia chineză pe Yingying Duan, partidă care se va disputa miercuri. Dacă Halep învinge, atunci e sigură că va rămâne numărul unu mondial, indiferent de ce face daneza. 

Tags: