Numărul arestărilor în Turcia, la un nou record, după tentativa de lovitură de stat

Ionuţ Cataramă   
in Hotnews
11/08/2016, 19:09
Numărul arestărilor în Turcia, la un nou record, după tentativa de lovitură de stat

Autorităţile turce au reţinut în total 35.022 de persoane în legătură cu tentativa de lovitură de stat care a avut loc în Turcia pe 15 iulie, a declarat joi un important oficial turc, relatează Reuters.

Peste jumătate dintre cei reţinuţi — sau 17.740 de persoane — au fost de atunci arestaţi în mod oficial, a precizat responsabilul turc. Un număr de 11.597 de persoane au fost eliberate, în timp ce 5.685 rămân în arest, a mai spus oficialul turc, citat de Reuters.

Tot joi, ministrul învăţământului din Turcia, Ismet Yilmaz, a anunţat că autorităţile turce au anulat permisele de muncă pentru 27.424 de persoane care lucrau în sistemul de învăţământ, în cadrul investigaţiilor cu privire la mişcarea predicatorului Fethullah Gulen, autoexilat în SUA şi pe care Ankara îl acuză pentru puciul militar eşuat.

sursa: agerpres.ro

Ştirea MOMENTULUI

Când joacă Simona Halep finala de la Cincinnati. Veste bună pentru români!

Orice informatie si/sau declaratie preluata din acest material se face numai cu citarea sursei FANATIK.RO si, obligatoriu, cu LINK ACTIV catre prezentul material. In caz contrar, persoanele fizice si/sau juridice care incalca drepturile de autor ale FANATIK.RO, prevazute si protejate de Legea nr.8/1996, privind dreptul de autor si drepturile conexe, sunt direct raspunzatoare legal pentru orice prejudiciu astfel cauzat.

Închide ×