News

Numărul cadrelor medicale infectate de la Spitalul de Urgență din Galați a ajuns la 113

17.07.2020 | 13:22
Numarul cadrelor medicale infectate de la Spitalul de Urgenta din Galati a ajuns la 113
ADVERTISEMENT

Numărul cadrelor medicale depistate cu COVID-19 la Spitalul Județean de Urgență Galați crește de la o zi la alta. Prefectura Galați a anunțat că 113 medici, asistente și  infirmiere au fost depistați cu SARS-CoV-2, cu șapte cazuri depistate numai în ultimele 24 de ore, informează Agerpres.

Confruntat cu numărul mare de infectări, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă a dispus testarea întregului personal medical din spital, testare care trebuie încheiată în cel mult șapte zile.

ADVERTISEMENT

Potrivit datelor oferite de către Direcția de Sănătate Publică  Galați, numărul cadrelor medicale infectate de la începutul epidemiei în județ este de 203, dintre care mai bine de jumătate în Spitalul Județean de Urgență.

În Galați, s-au înregistrat în total 1.476 de persoane infectate cu coronavirus, în creștere cu 49 de cazuri față de ziua precedentă. Dintre acestea, 871 de persoane s-au vindecat, iar 109 și-au pierdut viața.

ADVERTISEMENT

În județ au fost făcute până acum 12.706 de teste.

Județul Galați are un singur  medic epidemiolog

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a făcut pe 13 iulie o vizită la Spitalul Județean din Galați, la capătul căreia a spus că există suspiciuni  că anchetele epidemiologice nu  au fost făcute corect.

Au fost anchete epidemiologice în desfăşurare, dar care nu văd un final la ele. Am solicitat şi detaşat Inspecţia Sanitară de Stat, precum şi epidemiologi de la Constanţa care au venit de două zile şi evaluează situaţia. Va veni şi Inspecţia Sanitară de la minister, precum si Corpul de Control al ministrului pentru a evalua ce s-a întâmplat în acest spital”, a spus Tătaru.

ADVERTISEMENT

Situația în județ este agravată și de faptul că există un singur epidemiolog. ”Aici, la Galaţi, e un singur medic epidemiolog care lucrează şi la spital, şi la DSP, şi are şi alte trei contracte de muncă în altă parte. Evaluarea pe care a făcut-o doamna doctor nu corespunde cu ce există în acest spital în acest moment. Cei de la Constanţa evaluează cum stau lucrurile şi vor face un raport final”, a mai spus ministrul.