News

Numărul cazurilor noi de coronavirus, cea mai mare creștere la nivel mondial. Țările unde numărul infecțiilor se dublează în fiecare săptămână

06.06.2020 | 17:19
Numarul cazurilor noi de coronavirus cea mai mare crestere la nivel mondial Tarile unde numarul infectiilor se dubleaza in fiecare saptamana
ADVERTISEMENT

Numărul cazurilor noi de coronavirus a înregistrat cea mai mare creștere la nivel mondial, cu o rată de peste 100.000 de cazuri zilnice confirmate timp de șapte zile consecutiv.

Numărul cazurilor noi de coronavirus, cea mai mare creștere la nivel mondial

Specialiștii avertizează că pericolul COVID-19 nu a trecut, după ce numărul cazurilor noi de coronavirus a înregistrat cea mai mare creștere la nivel mondial, având o rată de peste 100.000 de cazuri zilnice timp de șapte zile, notează CNN.

ADVERTISEMENT

În luna aprilie, numărul cazurilor noi COVID-19 nu a trecut în nicio zi de 100.000, dar din 21 mai acest număr a fost mai mic de 100.000 doar în cinci zile, potrivit datelor centralizate de Universitatea Johns Hopkins.

Pe 3 iunie însă, cazurile noi la nivel mondial, înregistrate în decurs de 24 de ore, a trecut de pragul de 130.400. Această amplificare poate fi cauzată și de creșterea capacității de testare a țărilor afectate, însă nu există suficiente teste care să arate acuratețea situației în anumite state.

ADVERTISEMENT

În plus, modul diferit al țărilor de a face față epidemiilor de coronavirus a dus la efecte diferite. Astfel, numărul cazurilor noi a scăzut în multe țări care au fost lovite din plin de pandemie, cum ar fi China, Statele Unite, Marea Britanie, Italia, Spania și Franța.

Țările unde creșterea cazurilor noi este alarmantă

Pe de altă parte, în multe state, în special cele din America de Sud, Orientul Mijlociu sau Africa, rata de transmitere pare să se accelereze, potrivit unei analize CNN.

ADVERTISEMENT

Spre exemplu, în Libia, Irak, Uganda, Mozambic și Haiti, datele arată că numărul cazurilor confirmate se dublează în fiecare săptămână, în timp ce în Brazilia, India, Chile, Columbia și Africa de Sud, dublarea cazurilor are loc la fiecare două săptămâni.

„Americile continuă să aibă cele mai multe cazuri. Timp de câteva săptămâni, numărul cazurilor raportate în fiecare zi pe continentul american a fost mai mare decât cel înregistrat în restul lumii”, a spus de curând Tedros Adhanom Ghebreyesus, directorul general OMS.

ADVERTISEMENT

„Suntem îngrijorați mai ales de situația din America Centrală și de Sud, unde multe state au de a face cu epidemii accelerante”, a mai spus directorul OMS.

Între timp, alte țări care au trecut de vârful epidemiologic, cum ar fi Coreea de Sud și China, au parte de alte focare de infecție ca urmare a relaxării unor măsuri de deplasare, ridicând temeri că un al doilea val de infecții ar putea avea loc.

Autoritățile din 214 țări și teritorii au raportat peste 6,5 milioane de cazuri de coronavirus și în jur de 390.000 de decese de la începutul pandemiei COVID-19.

ADVERTISEMENT