News

Numărul de cazuri de Covid-19, în scădere în majoritatea țărilor. Brazilia, Rusia și Marea Britanie, excepțiile de la regulă

20.05.2020 | 20:34
Numarul de cazuri de Covid19 in scadere in majoritatea tarilor Brazilia Rusia si Marea Britanie exceptiile de la regula
Numărul de infectări de coronavirus, în scădere la nivel mondial. Foto: Inquam - Octav Ganea
ADVERTISEMENT

Coronavirusul pierde teren în toate țările din lume. Conform datelor oficiale, numărul de cazuri noi de infectare cu Covid-19 a scăzut în ultimele cinci zile în majoritatea statelor.

Numărul de noi cazuri de Covid-19, în scădere la nivel mondial

Potrivit datelor oficiale, numărul de infecții noi nu a depășit 1.2% din bilanțul total al infecțiilor, în majoritatea țărilor din lume.

ADVERTISEMENT

Brazilia, Pakistan, Arabia Saudită, Mexic, India și Rusia sunt excepțiile de la regulă, țările unde numărul de cazuri noi este mai mare decât media, însă nici în aceste țări situația nu poate fi considerată îngrijorătoare.

Europa se confruntă cu o aplatizare a curbei de infectări și decese în ultimele două săptămâni, în special în focarele Italia și Spania. Creșterea în aceste țări e de 0.2% în medie, în timp ce Germania a înregistrat o creștere de 0.3%.

ADVERTISEMENT

Belgia și Marea Britanie rămân cele mai afectate țări din Europa, cu o creștere de 0.6%, respectiv 1.2%, conform Antena 3.

La nivel mondial sunt înregistrate 5.036.815 cazuri, în timp ce 326.251 de persoane au murit. În același timp. 1.990.557 persoane s-au vindecat, aproape 50% din totalul cazurilor de la nivel global.

ADVERTISEMENT

China, speriată de gândul unui al doilea val

Cu toate că veștile la nivel global sunt în general bune, chinezii nu vor să mai riște nimic și au carantinat 100 de milioane de oameni din provincia Jilin după ce au fost înregistrate 34 de cazuri noi în ultimele 24 de ore în orasul Shulan.

Specialiștii nu sunt momentan convinși că al doilea val de coronavirus va lovi în această vară sau în toamnă, însă e cert că va exista un asemenea val. Din păcate, experții nu știu nici dacă acest val de coronavirus va fi mai slab sau mai puternic decât actuala pandemie.

ADVERTISEMENT

Optimiștii cred că noula coronavirus își va pierde din relevanță, în condițiile în care tot mai multă lume se imunizează, în timp ce pesimiștii se așteaptă la o formă și mai agresivă a bolii, care să cauzeze probleme serioase la nivel global.

ADVERTISEMENT
Tags: