Numărul de turişti în România, în creştere cu 8,1% în iunie! Piaţa, susţinută de români

Ionuţ Cataramă   
in Hotnews
03/08/2016, 13:23
Numărul de turişti în România, în creştere cu 8,1% în iunie! Piaţa, susţinută de români

Numărul de turişti în România a continuat să crească, dar ritmul a scăzut puternic în iunie pentru a doua lună la rând, avansul fiind de 8,1% faţă de aceeaşi lună a anului trecut, până la 1,025 milioane, pe fondul majorării turismului intern cu aproape 10%, în timp ce numărul de vizitatori din străinătate a urcat cu doar 3%, arată datele publicate miercuri de Institutul Naţional de Statistică (INS).

Cumulat, în primele şase luni din acest an, numărul de turişti a crescut cu 11,6% faţă de aceeaşi perioadă din 2015, până la 4,49 milioane.

Numărul de turişti români a crescut în primul semestru din acest an cu 11,5% faţă de acelaşi interval din 2015, până la 3,4 milioane, şi reprezintă 75,7% din numărul total de turişti, în timp ce numărul de turişti străini a avansat cu 12,1%, pânâ la 1,09 milioane.

În iunie, ritmul de creştere este uşor peste cel din luna mai, când numărul de turişti din România a avansat cu 6,7% faţă de aceeaşi perioadă din 2015, până la 885.500. Însă ritmul a scăzut faţă de primele patru luni din acest an, când s-a înregistrat o creştere cu 15% a numărului de turişti în România.

Sursa: Realitatea.net

Ştirea MOMENTULUI

Când joacă Simona Halep în semifinale la WTA Cincinnati! S-au stabilit ora de start şi adversara!

Orice informatie si/sau declaratie preluata din acest material se face numai cu citarea sursei FANATIK.RO si, obligatoriu, cu LINK ACTIV catre prezentul material. In caz contrar, persoanele fizice si/sau juridice care incalca drepturile de autor ale FANATIK.RO, prevazute si protejate de Legea nr.8/1996, privind dreptul de autor si drepturile conexe, sunt direct raspunzatoare legal pentru orice prejudiciu astfel cauzat.

Închide ×