News

Numărul deceselor din New York s-a dublat în pandemia de coronavirus! Cât de letal este COVID-19. Grafic interactiv

15.04.2020 | 13:36
Numarul deceselor din New York sa dublat in pandemia de coronavirus Cat de letal este COVID19 Grafic interactiv
ADVERTISEMENT

Statele Unite ale Americii sunt cea mai afectată ţară de pandemia de coronavirus. Există 609.000 de infecţii confirmate cu COVID-19 în SUA şi numărul morţilor a depăşit 26.000. În New York situaţia este disperată. Numărul deceselor s-a dublat faţă de o perioadă normală. 

Numărul deceselor din New York s-a dublat în pandemia de coronavirus!

New York Times spune că din 5 martie şi până în aceeaşi perioadă a lunii aprilie, numărul deceselor din New York s-a dublat faţă de o perioadă normală. Diferenţa a fost provocată de virusul COVID-19, care s-a dovedit necruţător cu o parte a populaţiei.

ADVERTISEMENT

Chiar dacă multe victime ale noului coronavirus aveau şi alte afecţiuni, infectarea cu Sars-CoV-2 le-a fost fatală. Şi partea rea este că această statistică ar putea să arate şi mai urât luna viitoare, numărul deceselor fiind încă pe o pantă ascendentă.

COVID-19, principala cauză de deces în New York! De trei ori mai multe victime faţă de cei care au murit de infarct. Grafic interactiv

Conform unui grafic publicat pe platforma Flourish de Fabio Gratton, se poate observa cum numărul de decese din cauza COVID-19 a urcat vertiginos de la începutul lunii martie şi a devenit de departe principala cauza deceselor în New York, cu un număr triplu de victime faţă de atacurile de cord şi de şase ori mai mult decât cei care au suferit de cancer.

ADVERTISEMENT

Moartea din anumite cauze, cum ar fi accidentele de maşină, poate fi redusă într-un moment ca acesta, când persoanele stau acasă pentru a preveni răspândirea virusului. Dar, numărul deceselor s-a dublat, chiar dacă izolarea are şi acest efect indirect de a preveni accidentele.

“Amploarea daunelor provocate de virus poate fi mai mare decât am anticipat”

“Amploarea daunelor provocate de virus poate fi mai mare decât am anticipat, iar efectele indirecte sunt mai mari decât ne-am fi aşteptat”, spune Harlam Krumholz, cardiolog şi profesor la Şcoala Medicală Yale, care este preocupat de faptul că pacienţii cu afecţiuni cardiace nu se internează din cauza fricii de a se infecta cu COVID-19.

ADVERTISEMENT

Creşterea generală a numărului de decese sugerează o combinaţie de factori care au dus aici: spitale supraaglomerate, sistem de ambulanţă suprasolicitat, populaţie temătoare care ar putea conduce la mai multe decese din cauza atacurilor de cord, accidentelor vasculare sau boli la care ar putea supravieţui în alte circumstanţe.

Chiar dacă este greu de identificat exact cauzele decesului pentru mulţi dintre pacienţi, statistica publicată de New York Times spune că 9780 de oameni au murit în ultima lună în oraşul american, faţă de 5000, când ar fi în mod obişnuit.

ADVERTISEMENT

“Vor fi secţiuni întregi în cimitire pe care vor apărea datele martie, aprilie şi mai 2020”

Ultimele săptămâni arată o creştere şi mai mare: 7000 de morţi în două săptămâni, de trei ori mai mulţi decât se înregistrează în aceeaşi perioadă în alţi ani. Iar amprenta coronavirusului asupra New York-ului se aşteaptă să fie una pregnantă.

Robert Jensen, preşedintele Kenyon Internaţional, o firmă care ajută comunităţile să răspundă la dezastre a declarat: “Vor fi secţiuni întregi în cimitire pe care vor apărea datele martie, aprilie şi mai 2020”, sugerând faptul că valul de decese de COVID-19 va continua până în luna mai, inclusiv.

  • 7905 de oameni au murit de COVID-19 doar în New York City
  • 499.143 de oameni au fost testaţi de coronavirus în New York

 

ADVERTISEMENT
Tags: