Numărul infectaților cu coronavirus din Italia, de șase ori mai mare decât se estima

Adrian Ilie   
în HotNews
04/08/2020, 18:37
Numărul infectaților cu coronavirus din Italia, de șase ori mai mare decât se estima
Numărul infectărilor cu coronavirus, subestimat de italieni/ Foto: Hepta

Un studiu realizat în Italia sugerează că numărul persoanelor care au fost infectate cu coronavirus ar putea fi mai mare de șase ori decât bilanțul anunțat de către autorități. Afirmația este făcută pe baza numărului de persoane depistate cu anticorpi la SARS-CoV-2, informează DPA, preluată de Agerpres.

Autoritățile sanitare și biroul de statistică Istat a stabilit un eșantion reprezentativ pentru populația Italiei, de 64.660 de persoane care au fost testate pentru coronavirus, în perioada 15 mai – 15 iulie.

Rezultatetele testării au arătat că numărul persoanelor cu anticorpi a fost peste așteptări, de 2,5%, semn că numărul persoanelor bolnave ar fi fost mult mai mare.

Peste 1,5 milioane de italieni s-au infectat

Potrivit estimărilor circa 1.500.000 de italieni ar putea avea anticorpi la coronavirus.

Datele oficiale ale numărului de îmbolnăviri cu COVID-19 din Italia, prezentate de către Johns Hopkins University, arată că doar 248.000 de italieni ar fi contactat  boala, dintre care 35.000 de morți.

Epidemia de COVID-19 din Italia a atins vârful în luna martie, iar de atunci numărul de îmbolnăviri scade constant.

Studiul realizat de către autoritățile italiene a arătat și faptul că există diferențe apreciabile între regiunile italiene în ce privește ponderea persoanelor cu anticorpi la SARS-CoV-2.

Astfel, în Lombardia, regiunea din nordul țării care a fost afectată cel mai  mult de epidemie, 7,5% din populaţie are anticorpi, în timp ce în zona de sud, procentul scade sub 1%.

Dubii legate de numărul deceselor

Pe lângă numărul de îmbolnăviri, un studiu publicat în luna trecută a pus sub semnul întrebării și statisticile oficiale legate de numărul deceselor cauzate de COVID-19.

Un studiu  arătat că dublarea ratei deceselor în martie nu este acoperită de numărul oficial al celor care au murit din cauza SARS-CoV-2, fapt care sugerează că decesele provocate de COVID-19 nu au fost înregistrate cu acuratețe.

Potrivit datelor oficiale, între 1 martie și 4 aprilie, în Italia s-au înregistrat 41.329 de decese, cu 20.000 mai multe decât media precedenților cinci ani, adică o creștere a mortalității de 104,5%.

Cum  în aceeași perioadă autoritățile au anunțat 15.000 de decese cauzate de COVID-19, există suspiciunea că circa 5.000 de decese nu au fost raportate ca fiind din cauza coronavirusului.

Închide ×