ADVERTISEMENT
News

Numărul uriaș de români care s-au programat la vaccinare în etapa a doua. În prima oră erau 50.000

Autor: Adrian Baciu | 15.01.2021 | 22:37
Numărul uriaș de români care s-au programat la vaccinare în etapa a doua. În prima oră erau 50.000
Numărul uriaș de români care s-au programat la vaccinare în etapa a doua. În prima oră erau 50.000. Sursa foto: colaj Fanatik

În doar câteva ore de la deschiderea înscrierilor pe platforma oficială de vaccinare, un număr uriaș de români s-au înscris pentru imunizare, lucru care a făcut ca în Capitală să nu mai fie niciun loc.

ADVERTISEMENT

Anunțul a fost făcut vineri seara de către coordonatorul campaniei de vaccinare în România, medicul Valeriu Gheorghiță, cel care a spus că etapa a doua de vaccinare a debutat cu un număr foarte mare de utilizatori care s-au înregistrat pe platforma pusă la dispoziție de Guvern.

Numai în prima oră, de la 18:15 până la 19:15, când site-ul a devenit funcțional după o serie de probleme tehnice, s-au programat aproximativ 50.000 de oameni.

Numărul uriaș de români care s-au programat la vaccinare în prima zi

În total, vineri, în prima zi a etapei a doua de vaccinare, s-au programat la nivel național 190.000 de oameni, între care 50.000 în Capitală, acolo unde locurile sunt ocupate pentru următoarele 20 de zile.

ADVERTISEMENT

Numai în prima oră de funcționare a platformei au fost alocate peste 100.000 de sloturi, ceea ce înseamnă 50.000 de români programați.

“Pot să vă spun că acum o oră erau 18.000 de utilizatori pe minut. Este una dintre cele mai mari programări informatice. Este peste platforma marilor magazine din perioada de Black Friday. În prima oră erau alocate peste 100.000 de sloturi, adică 50.000 de persoane programate”, a declarat coordonatorul campaniei de vaccinare la Digi24.

Valeriu Gheorghiţă a anunțat că programările se fac pe perioade de câte 20 de zile, astfel încât cei care au primit prima doză să aibă asigurat şi rapelul, dar a asigurat că în zilele următoare se va reevalua situaţia din Capitală, fiind posibilă o suplimentare a numărului de doze.

ADVERTISEMENT

Răspunzând la o întrebare a moderatorului postului de știri amintit, Valeriu Gheorghiţă a declarat că o persoană poate să înscrie pe platformă maxim zece persoane, din familie.

”Se pot înscrie până la maxim 10 persoane din familie. Vă faceți un cont, simplu, fără să fie nevoie de semnătura digitala, iar după aceea se introduc beneficiarii, să zicem părinții, iar ulterior îi programați cu CNP, pentru a fi certificați că se califica în etapa a doua”, a explicat medicul.

ADVERTISEMENT

Ce persoane fac parte din etapa a doua

Din etapa a doua de vaccinare care a început vineri, 15 ianuarie, fac parte persoanele cu vârste de peste 65 de ani, cele cu boli cronice și cele care asigură activități esențiale.

Cetățenii se pot înscrie în etapa a doua de vaccinare pe platforma vaccinare-covid.gov.ro, prin medicul de familie, prin call center-uri sau prin serviciile de asistență socială din primării.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT