Life

Nume de copii la modă în 2022. Lista celor mai căutate prenume de fete și băieți

Urmează să fii mamă în anul imediat următor și nu știi ce nume să alegi pentru copil? Descoperă în rândurile de mai jos care sunt cele mai căutate prenume!
21.12.2021 | 15:21
Nume de copii la moda in 2022 Lista celor mai cautate prenume de fete si baieti
Lista celor mai căutate nume de fete și băieți pentru 2022. Sursa foto: pixabay.com
ADVERTISEMENT

Numele de băieți și fete la modă în 2022 anunță prenume exotice, întâlnite foarte rar, dar mai ales care exprimă originalitate și creativitate.

Lista celor mai inspirate și mai căutate nume pentru anul următor aduce în față unicitate, asta pentru că fiecare părinte caută un prenume pe care să nu-l mai fi auzit.

ADVERTISEMENT

Viitorii părinți își doresc tot ce este mai bun pentru copil, iar primul lucru este numele. Și unde mai pui că prenumele este o alegere pentru întreaga viață.

Lista celor mai căutate nume de fete și băieți pentru 2022

Cele mai populare nume de fete pentru anul următor au fost înlocuite cu unele din telenovele, inspirate de la diverse staruri de cinema sau pur și simplu din cărți.

ADVERTISEMENT

Printre prenumele pe care părinții le doresc pentru micuțele lor se numără: Amelia, Alice, Adela, Anastasia, Beatrice, Barbara Carolina, Clara, Catinca, Casiana, Casandra, Dora, Daria, Daiana sau Dalia.

De asemenea, lista este completată de prenume precum: Ella, Eliana, Evelyn, Flavia, Gloria, Grațiela, Iris, Ingrid, Ilinca, Liana, Magda, Mara, Olivia, Rebecca, Rania, Sonia, Sara și Tania.

ADVERTISEMENT

Dalia este un nume de floare, una care se regăsește pe toate meleagurile lumii. De origine latină, numele acestei flori provine de la Andreas Dahl, cel care a adus specia din Mexic în Europa.

Este un simbol pentru eleganță, rafinament și demnitate. Persoanele care poartă acest nume sunt considerate puternice și impunătoare.

ADVERTISEMENT

Prenumele de băieți la modă în anul următor. Care îți place?

Nici numele de băieți nu se mai rezumă la cele clasice, tipic românești sau tradiționale ca în urmă cu ani buni. Părinții caută în fiecare an prenume speciale și interesante pentru copiii lor.

Theodor, Oliver, Felix, Thomas, Sebastian, Arthur, Alexandru, Benjamin, Samuel, Daniel, Luca, Louis, Lucian, Joseph sau Simon sunt preferate de români.

Vincenţiu, Adam, Nicholas, Edward, Raul, Tudor, Martin, Liviu, Mihai, Marius, Narcis, Darius, Achim, Ciprian, Sorin, Ioan, Rareş, Radu, Albert, Codrin, Damian, Dominic, Eric, Horațiu, Mihnea, Oscar, Sabin și Fabian completează mai departe lista.

Eric, unul dintre numele căutate de părinți pentru 2022, este de origine scandinavă. Se spune că Erik cel Roșu a fost un mare navigator și explorator, ce a descoperit Groenlanda înaintea lui Columb.

Prenumele are mai multe semnificații printre care se numără: onoare, rege și atotputernic. De asemenea, acesta mai înseamnă și „prinț”.

ADVERTISEMENT
Tags: