News

Nume surpriză în noul guvern Dăncilă. Ce noi miniștri ar urma să facă parte din Executiv – surse

Autor: Daniel Scripcaru | 14.07.2019 | 20:56
Ministri noi în Guvernul Dăncilă 2

Ce nume surpriză apar în Guvernul Dăncilă, după remanierea solicitată chiar și de președintele Klaus Iohannis! Negocierile par că s-au încheiat în PSD, iar luni urmează să fie anunțați miniștrii care vor ieși din Guvernul Dăncilă, dar și propunerile pentru locurile vacante!

Miniștri noi în Guvernul Dăncilă 2

Premierul i-a invitat însă duminică pe toți miniștrii și pe o parte a membrilor CEX la un picnic într-o pădure din Teleorman, unde ministrul Agriculturii, Petre Daea, aflat și el pe lista remaniabililor, a pregătit o masă de zile mari pentru colegi săi. Aceasta a fost ultima masă la care au participat membrii guvernului Dăncilă în formulî actuală, deoarece luni unii dintre aceștia vor părăsi Executivul.

Potrivit unor surse politice citate de digi24.ro, după discuțiile de la pădure, era dată ca sigură plecarea din funcție a miniștrilor de Externe, Teodor Meleșcanu, și de Interne, Carmen Dan, a căror demitere a fost cerută și de președintele Klaus Iohannis, pentru modul defectuos în care au gestionat alegerile europarlamentare din 26 mai.

Ministri noi în Guvernul Dăncilă
Ministri noi în Guvernul Dăncilă

Teodor Meleșcanu, ministrul Externelor, părăsește Guvernul

Surse din conducerea PSD au declarat că dintre miniștrii ALDE doar Meleșcanu va pleca, fiind păstrați pe funcții ministrul Energiei, un apropiat al lui Călin Popescu Tăriceanu, și ministrul Mediului, Grațiela Gavrilescu. În locul lui Teodor Meleșcanu la MAE ar urma să vină, potrivit informațiilor oferite de liderii social-democrați, Ramona Mănescu, fost europarlamentar PNL, care a trecut la ALDE și care s-a ocupat personal de vizitele Vioricăi Dăncilă în Emirate, în vara anului trecut.

Carmen Dan ar urma să fie înlocuită la Ministerul Internelor de Nicolae Moga, senator de Constanța al partidului. Ecaterina Andronescu ar putea scăpa de demitere, spun liderii PSD, care nu au găsit încă o variantă de ministru pentru Educație. ”Va fi schimbată doar dacă va fi găsit un profesor universitar care să o înlocuiască”, au explicat sursele citate, precizând că până în acest moment nu a fost identificată o astfel de persoană.

Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, se pare că rămâne în funcție, după ce a promis pentru județul natal al Vioricăi Dăncilă 70 de kilometri de autostradă din ”Autostrada Sudului”, pod peste Dunăre la Zimnicea și centură ocolitoare tot la Zimnicea. Chiar premierul Viorica Dăncilă a spus că Răzvan Cuc trebuie să-și continue proiectele începute.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut revista SuperEuro
  • SuperEuro, cea mai tare revistă glossy dedicată Euro 2020
  • SUPEREURO: 164 de pagini premium, la doar 10 lei!