Fotbal international

Nume surpriză pe lista de achiziții a Barcelonei. Fundașul Raphael Guerreiro costă doar 25 de milioane euro

04.04.2020 | 13:56
Nume surpriza pe lista de achizitii a Barcelonei Fundasul Raphael Guerreiro costa doar 25 de milioane euro
ADVERTISEMENT

Deși suntem și în Spania în plină pandemie de coronavirus și actualul sezon intern nu s-a încheiat, Barcelona se gândește deja la ce necesități are pentru viitorul campionat.

Nume surpriză pe lista de achiziții a Barcelonei

Se știe că a fixat din readucerea fiului rătăcitor, brazilianul Neymar și a atacantului argentinian de la Inter, Lautaro Martinez, principalele ținte, însă posibilele achiziții nu se opresc aici.

ADVERTISEMENT

După cum informează unul dintre cele două ziare de casă ale catalanilor, cotidianul Sport, în obiectiv s-ar afla și un fundaș stânga de la Borussia Dortmund, în vârstă de 26 de ani.

Barca îl are pe acest post pe titularul de la naționala Spaniei

Puțin ciudată acest interes, în condițiile în care pe acest post trupa blaugrana pare a fi bine acoperită, avându-l pe titularul de la echipa națională a Spaniei, Jordi Alba.

ADVERTISEMENT

Cu toate acesta portughezul Raphael Guerreiro, campion european în 2016, ar fi în atenția Barcelonei – susține Sport – și nu ar costa mult, undeva în jurul a 25 milioane euro.

Guerreiro, un fundaș care dă goluri

Raphael a venit la Dortmund in 2016 de la Lorient în schimbul a 12 milioane de euro și în acest sezon a fost folosit de 29 de ori inainte de întreruperea sezonului din cauza coronavirus.

ADVERTISEMENT

El s-a făcut remarcat deoarece face foarte bine si faza ofensivă, reușind să inscrie 20 de goluri pentru Borussia în cele 111 meciuri jucate în galben-negru.

E campion european și a câștigat și Liga Națiunilor

La nivel de club are o Cupă și o Supercupă a Germaniei cucerite cu Borussia. Anul trecut a mai bifat un succes cu echipa națională, câștigarea primei ediții a Ligii Națiunilor.

ADVERTISEMENT

Există însă o problemă destul de serioasă în privința transferului. Guerreiro a declarat in 2014 că este mare fan Benfica și că visul lui ar fi să joace la Real Madrid alături de Cristiano Ronaldo.

Ar fi vrut să joace lângă CR7 la Real Madrid

Alături de CR7 nu mai poate evolua decât la echipa națională, pentru că vedeta lusitanilor a plecat în 2018 la Juventus și e foarte greu de crezut că la 34 de ani s-ar mai pune problema revenirii pe Santiago Bernabeu.

Rămâne însă greu de acceptat pentru fanii catalanilor afinitatea lui Guerreiro pentru rivalul de moarte Real Madrid, lucru de neaceptat pe Camp Nou.

ADVERTISEMENT