Fotbal international

Pe urmele tatălui! Fiul lui Samuel Eto’o a fost selectat în lotul Camerunului pentru Campionatul Mondial U17

08.10.2019 | 21:58
Samuel Eto'o, alături de fiul Ettiene. Sursă Foto: Twitter
ADVERTISEMENT

Ettiene Eto’o, fiul fostului mare atacant care a jucat, printre altele, la Barcelona sau Inter Milano, a fost selectat în lotul lărgit al statului Camerun pentru Campionatul Mondial U17, găzduit de Brazilia în perioada 26 octombrie – 17 noiembrie. Ettiene este legitimat la clubul Mallorca și, în ultima perioadă, a fost cel mai bun marcator la echipa de juniori a formației din Spania.

Ettiene Eto’o a fost selectat în lotul provizoriu al statului Cameroon pentru Campionatul Mondial U17

Chiar dacă Samuel a decis să se retragă din fotbal, după o carieră în care a cucerit patru trofee ale Ligii Campionilor, 3 titluri în La Liga sau unul în Serie A, numele Eto’o nu a dispărut din fotbal. Fiul fostului mare atacant, Ettiene, este legitimat la Mallorca și chiar dacă poate juca pentru echipele naționale ale Spaniei, fiind născut acolo, a ales să reprezinte țara tatălui său, Camerun.

ADVERTISEMENT

Prestațiile apreciabile de la echipa de juniori a clubului Mallorca, club pentru care a jucat și Samuel, nu au rămas nerăsplătite, iar Ettiene Eto’o a fost selectat pe lista preliminară a lotului pe care Camerun îl va deplasa în Brazilia pentru Campionatul Mondial U17, ce se va desfășura în perioada 26 octombrie – 17 noiembrie. Ettiene Eto’o s-a făcut remarcat la Mallorca prin viteză, iar acuratețea din fața porții este un alt atu al tânărului atacant, golgheter al echipei de juniori de la Mallorca.

Ettiene. fiul lui Samuel Eto'o. Sursă Foto: Twitter
Ettiene. fiul lui Samuel Eto’o. Sursă Foto: Twitter

Cameroon este campioana Africii la U17

Selecționata U17 a statului Cameroon a câștigat Cupa Africii la această categorie de vârstă, obținând astfel biletele pentru Campionatul Mondial din Brazilia. Fără Ettiene Eto’o în echipă, Cameroon a ieșit învingătoare în competiția desfășurată în Tanzania și este una dintre cele 24 de echipe calificate pentru Mondialul ce se va juca între 26 octombrie și 17 noiembrie. Pentru turneul final, Camerun face parte din grupa E, alături de Spania, Argentina și Tajikistan.

ADVERTISEMENT

Ettiene Eto’o speră să calce pe urmele tatălui său, care a bifat 118 selecții pentru prima reprezentativă a statului Camerun, reușind să marcheze de 56 de ori. Mai mult, Samuel Eto’o a fost ales de patru ori cel mai bun fotbalist african al anului și a câștigat de două ori Cupa Africii pe Națiuni, în 2000 și 2002.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 849. 32 pagini. Doar 5 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri