News

Numele grele care au ratat Parlamentul. Cine sunt politicienii arşi la vot de alegători

08.12.2020 | 15:02
Numele grele care au ratat Parlamentul. Cine sunt politicienii arşi la vot de alegători
Mai mulți politicieni grei nu vor avea mandate de parlamentar pentru următorii 4 ani. Sursa foto - colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

FANATIK îți prezintă numele grele care au ratat Parlamentul în urma alegerilor desfășurate pe 6 decembrie. Au fost, în mod categoric, surprize uriașe și mai mulți politicieni cu ștate vechi trebuie să se reorienteze. Numărarea voturilor i-a lăsat sub pragul de 5 la sută. 

Fără doar și poate, numărul 1 al perdanților este fostul premier al României, Victor Ponta. Omul care a câștigat primul tur al alegerilor prezidențiale cu Klaus Iohannis și care a fost la un pas să devină șef al statului a rămas de data aceasta pe lângă.

ADVERTISEMENT

Fost lider PSD, actual conducător Pro România, Victor Ponta a anunțat înaintea alegerilor fuziunea cu ALDE. Mai mult de atât, Ponta părea sigur de reușită și își făcea chiar calcule pentru eventuale alianțe în privința guvernării.

Ei sunt politicienii grei care au ratat Parlamentul

De altfel, rezultatele de la europarlamentare și locale nu păreau să prevestească dezastrul. Pro România a trecut cu greu peste ziua alegerilor și primele sondaje au arătat însă realitatea din teren. În urma Exit Poll-ului de la ora 21.00, Ponta solicita atenție celor din secții și încă trăgea speranțe.

ADVERTISEMENT
Numele grele care au ratat Parlamentul Ponta
Sursa foto – ALEXANDRU DOBRE / MEDIAFAX FOTO

Ca o presimțire, Victor Ponta a refuzat să mai discute despre posibile alianțe. Liderul Pro România a atras atenția că România este țara în care „se mai pleacă cu sacul, se mai numără cu tableta”.

La doar câteva ore distanță, atunci când a avut confirmarea, Ponta nu a ezitat o clipă. Acesta a postat un mesaj pe o rețea de socializare prin care părea că își anunță retragerea din politică după ce Pro România ar fi ratat pragul electoral de 5%.

Victor Ponta, fost premier, aproape șef de stat, ex-parlamentar

„Multumesc din suflet tuturor celor care mi-au fost alaturi in acest proiect Acum este timpul pentru familie, pentru prieteni adevarati, noi proiecte si noi provocari !

ADVERTISEMENT

Numai bine prietenilor – numai bine tuturor celorlalti! NEVER GIVE UP !”, a scris politicianul. Nu a mai făcut un alt comentariu după aceea.

Numele grele care au ratat Parlamentul Ponta
Sursa foto – ANDREEA ALEXANDRU / MEDIAFAX FOTO

Victor Ponta a intrat în politică în 2001 la invitația lui Adrian Năstase, căruia i-a fost asistent la catedra de Drept Internațional Public. Acesta i-a propus un rol în Guvernul României, şi anume, șef al Corpului de Control. În noiembrie 2003 a devenit președinte al Tineretului Social Democrat

De asemenea, în iulie 2003 a ajuns vicepreședinte al Partidului Social Democrat. A îndeplinit această funcție până în 10 iulie 2004, când a avut loc o restructurare în PSD, prin suspendarea delegației permanente și înființarea unui Birou Coordonator. Avea să ajungă chiar preşedinte al partidului, premier şi candidat PSD la alegerile prezidențiale.

ADVERTISEMENT

Călin Popescu Tăriceanu, out din Parlament

Un alt nume greu care a ratat intrarea în Parlament este Călin Popescu Tăriceanu. Rezultatul de la europarlamentare a indicat o problemă majoră pentru ALDE. Au urmat neînțelegerile cu PSD pentru prezidențiale, susținerea lui Mircea Diaconu, prezentarea slabă la alegerile pentru București și, pe ultima sută de metri, o fuziune cu Pro România.

Rezultatul nu a fost prea bun și Tăriceanu este nevoit să-și ia o pauză de la Parlamentul României. N-au lipsit atacurile la adresa acestuia. Vicepreședintele PSD, Mihai Tudose, a comentat, într-o notă ironică, eșecul Pro România.

Numele grele care au ratat Parlamentul Tăriceanu
Sursa foto – ALEXANDRU DOBRE/ MEDIAFAX FOTO.

„Tăriceanu a supravieţuit la cinci căsătorii şi l-a omorât Ponta. S-a asanat puţin clasa politică”, a declarat Mihai Tudose. Potrivit ultimelor date comunicate de BEC, Pro România a obținut 4,17% la Camera Deputaților și  4,22% la Senat.

ADVERTISEMENT

Victor Ponta a deschis lista partidului în București la Camera Deputaților și Călin Popescu Tăriceanu a făcut-o pentru Senat. Și cariera politică a ultimului este una plină de funcții importante. Președinte PNL, ALDE, premier, președinte Senat, candidat la alegerile prezidențiale, Tăriceanu le-a făcut pe toate.

Deputatul „Mitralieră” a rămas doar…„mitralieră”

Mai mulți oameni altădată importanți au rămas pe lângă caravana politicii și așa s-a întâmplat și după reconversia ideologică. Trimiși acasă de social democrației, obișnuiți ai scaunelor de la Senat sau Camera Deputaților au căutat o schimbare, dar mai ales o rămânere pe prima scenă a politicii românești.

De profesie medic, acesta a făcut istorie când a spus că „prin termoscanare se accesează toate datele personale”. Și-a câștigat primul mandat de parlamentar în 1990 și, de atunci a fost votat mereu pe listele PSD, indiferent de inițialele pe care partidul le-a avut de-a lungul timpului.

Numele grele care au ratat Parlamentul Rădulescu
Sursa foto – ALEXANDRU DOBRE / MEDIAFAX FOTO

Rădulescu a fost condamnat penal în 2016 pentru dare de mită. I se spune „deputatul mitralieră“ după declarația sa conform căreia ar fi păstrat acasă o mitralieră AKM de la Revoluţie, cu care a și amenințat demonstranții anticorupție.

Potrivit propriilor declarații, Cătălin Rădulescu a participat la Revoluția din 1989 în Pitești, orașul său natal. În acest sens, a obținut un certificat de „luptător remarcat pentru fapte deosebite” în 1996. Ulterior, Rădulescu avea să susțină că a luptat în Timișoara, fapt contestat de Corneliu Vaida, primul purtător de cuvânt al Armatei și al revoluționarilor din decembrie 1989. Trecerea la ecologiști nu a fost de bun augur și Cătălin Rădulescu a rămas doar…„mitralieră”.

Șerban Nicolae, ghinion la ecologiști

Șerban Nicolae a intrat și el în politică în 1990. A făcut-o la puțin timp după Revoluție. A fost un preferat de-al fostului președinte, Ion Iliescu, dar a prins primul mandat de senator, abia în 2004. Au urmat victoriile din 2012 și 2016, ani în care Șerban Nicolae a punctat serios la ieșiri în decor.

Momentul care avea să-i definească întreaga carieră în politică a fost cel în care l-a aşteptat pe senatorul PSD Cătălin Voicu în faţa Penitenciarului Rahova. De atunci i s-a spus „șofer” și a intrat direct în folclorul urban. Ultimul mandat a fost unul presărat cu momente nu tocmai bune pentru Nicolae.

L-a jignit pe senatorul USR, Mihai Goțiu pe care l-a numit „nespălat”, dar nu s-a oprit aici. A făcut-o asistată social pe Cosette Chichirău căreia i s-a adresat în Parlament cu un limbaj suburban. „Penală este mama care v-a făcut așa nesimțită. Nu mai rânjiți fasolea aia inutilă la mine. Aveți mâncare de deputat între dinți. Mâncarea aia de deputat.

Căutați un coleg alfabetizat și scrieți o plângere penală la adresa mea, cu ce am furat eu. Căutați un coleg care a terminat clasa a doua.

 Dumneavoastră sunteți atât de proastă, e incredibil ce spuneți. Ia demonstrați-mi că eu sunt șofer? Poze? CV-ul e în poze? Eu am o poză în care dumneavoastră faceți sex anal. Acuma ce să facem?”, a continuat Șerban Nicolae. Electoratul l-a taxat și trecerea la ecologiști nu i-a mai adus un nou mandat de parlamentar.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 849. 32 pagini. Doar 5 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri