News

Numele lui Hunter Biden, legat de Puiu Popoviciu. Cum l-ar fi ajutat fiul președintelui american

Un tabloid american susține că Hunter Biden, fiul președintelui SUA, este cel care l-a ajutat pe Puiu Popoviciu să-și găsească un avocat celebru.
23.05.2021 | 16:28
Numele lui Hunter Biden legat de Puiu Popoviciu Cum lar fi ajutat fiul presedintelui american
ADVERTISEMENT

Tabloidul New York Post publică o serie de email-uri între Hunter Biden și Louis Freeh, fost director al FBI. Corespondența ar fi ajuns în posesia publicației prin intermediul lui Rudy Giuliani.

Numele lui Hunter Biden, legat de Puiu Popoviciu. Cum l-ar fi ajutat fiul președintelui american

Publicația susține ca această recomandare ar fi unul dintre favorurile făcute de fiul lui Joe Biden după ce Louis Freeh a donat 100.000 de dolari unui fond ai cărui beneficiari sunt copiii fratelui său Beau Biden, decedat în 2015 din cauza unei tumori cerebrale.

ADVERTISEMENT

Potrivit schimbului de mesaje, Freeh spera și la o colaborare cu Joe Biden, care se pregătea să plece de la Casa Albă la finalul celui de-al doilea mandat ca vicepreședinte SUA sub Barack Obama.

Email-urile dintre Freeh și Hunter Biden nu indică dacă fostul director FBI a reușit vreodată să facă afaceri cu Joe Biden sau ce anume avea în minte.

ADVERTISEMENT

Dar arată că Hunter Biden i-a recomandat un client, pe magnatul imobiliar român Gabriel „Puiu” Popoviciu, lui Freeh la mijlocul anului 2016.

„Voiam să-ți mulțumesc încă o dată că ne-ai recomandat lui Gabriel (Puiu Popoviciu, n.r.). Am finalizat o scrisoare de angajament avocațial cu el. Mă voi întâlni cu el la Paris duminică, după care vom merge la București și vom trece la treabă”, i-a scris Freeh lui Hunter Biden pe 8 iulie 2016, potrivit publicației citate.

ADVERTISEMENT

Louis Freeh, în vârstă de 71 de ani, care a ocupat funcția de director al FBI în mandatele lui Bill Clinton și George Bush, a condus o firmă de consultanță cu clienți extrem de controversați, inclusiv un prim-ministru malaezian acum încarcerat care a sustras miliarde de dolari din țara sa și un magnat al diamantelor franco-israelian, condamnat ulterior pentru dare de mită.

Puiu Popoviciu a fost condamnat la 7 ani de închisoare în august 2017 în dosarul Băneasa. Acum, omul de afaceri se află la Londra, în procedură judiciară privind predarea către România.

ADVERTISEMENT

Fiul lui Joe Biden nu este pentru prima oară în centrul atenției

La finalul anului 2020, Hunter Biden a fost suspectat de evaziune fiscală. Ancheta a fost condusă de către procurorii de Delaware. La acea vreme presa din SUA suspecta că ar avea relații comerciale cu țări străine, inclusiv China.

Hunter Biden era încrezător că se va demonstra că nu a făcut nici un rău. „Eu iau această problemă foarte în serios, dar sunt încrezător că o cercetare profesională și obiectivă a acestor aspecte va demonstra că mi-am gestionat afacerile în mod legal și adecvat, inclusiv cu beneficiul consilierilor fiscali profesioniști”, a spus el.

Rapoartele spun că ancheta a început în 2018, înainte ca Joe Biden să-și anunțe oferta pentru președinție.

Tot în 2020 Hunter Biden a fost protagonistul unui alt episod, în momentul în care au apărut poze indecente cu acesta.

Pe o platformă chineză au apărut videoclipurile şi poze indecente în care Hunter Biden apărea în tot felul de ipostaze sexuale şi consumând droguri.

ADVERTISEMENT