News

Numele a peste 100 de români apar în Panama Papers

Directorul Rise Project, grupul de jurnalişti români de investigaţie care au făcut parte din ancheta internaţională Panama Papers, a declarat astăzi că în perioada următoare vor fi publicate...
05.04.2016 | 11:21
Numele a peste 100 de romani apar in Panama Papers

Directorul Rise Project, grupul de jurnalişti români de investigaţie care au făcut parte din ancheta internaţională Panama Papers, a declarat astăzi că în perioada următoare vor fi publicate şi alte materiale ample, în care apar numele a peste 100 de români.

Panama Papers, o investigaţie globală la care au cooperat jurnalişti din peste 100 de organizaţii media din lume, a scos la iveală secretele financiare ale unor lideri mondiali, capete încoronate, corporaţii internaţionale, membri marcanţi ai crimei organizate şi afacerişti controversaţi ale căror activităţi au ruinat viaţa a sute de milioane de oameni.

Alături de nume precum Vladimir Putin, Petro Poroşenko, Ian Cameron, tatăl premierului britanic David Cameron, Lionel Messi sau Michel Platini au apărut în investigaţie şi cele ale unor afacerişti români ca Frank Timiş sau Corneliu Iacobov, care au beneficiat de serviciile Mossack Fonseca, firma de avocatură din Panama specializată în crearea de firme offshore.

Cu toate acestea, Paul Radu, directorul Rise Project, a anunţat că aceştia nu sunt singurii:

”Noi acum lucrăm la peste o sută de cazuri, avem peste 100 de nume de români şi urmează să le publicăm în luna viitoare, în săptămânile viitoare. Nu vă pot spune încă numele astea, deocamdată am publicat despre Benjamin Steinmetz, foarte puţin despre Frank Timiş, urmează să mai publicăm, Corneliu Iacobov cu firma pe care a înfiinţat-o în Seychelles, tot cu Mossack Fonseca, chiar în timp ce era trimis în judecată pentru devalizarea Rafo. Urmează să mai dăm multe nume, de mâine începând o să dăm încontinuu”, a declarat Paul Radu pentru republica.ro

Sursă: www.libertatea.ro