Life

Numele unic pe care l-a primit la botez un copil român. Sigur nu ai mai văzut așa ceva până acum!

Un copil de români a primit un nume unic la botez, ales de familia lui. Mulți oameni s-au amuzat când l-au auzit, deoarece nu l-au mai întâlnit până acum.
31.07.2022 | 15:04
Numele unic pe care la primit la botez un copil roman Sigur nu ai mai vazut asa ceva pana acum
Cum și-a botezat copilul o familie de români. Sursa foto: pixabay, facebook, colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

O familie de români, stabilită în Birmingham, Anglia, a șocat pe toată lumea cu numele ales copilului lor. Mulți oameni s-au amuzat copios când l-au auzit.

O familie de români și-au botezat copilul într-un mod unic. Au șocat pe toată lumea

Copilul românilor are certificatul tipărit de autoritățile britanice, care nu și-au dat seama despre faptul că numele celui mic este bizar, însă cele din România au constatat unicitatea.

ADVERTISEMENT

Certificatul de naștere al băiețulului, venit pe lume în 2016, a devenit viral în mediul online. Pe act îi apare numele integral de: Stoican Pufi Greu Deucis. De altfel, nici părinții minorului nu pot fi trecuți cu vederea. Mama lui lui Stoican Pufi Greu Deucis se numește Estera Florăreasa.

Numele unui copil din România
Stoican Pufi Greu Deucis, numele unui copil român. Sursa foto: facebook

 

Alte nume amuzante ale românilor

Statisticile Direcției Generale de Evidență a Persoanelor arată că cele mai dese nume din țară noastră sunt: Andrei, Andreea, Alexandru, Gabriel, Ionuț, Ștefan, Maria sau Elena.

ADVERTISEMENT

Pe lângă aceste nume comune, în România se află și 22 de persoane care poartă numele de Ministru, iar alți 10 de Președinte. Însă, acestea nu sunt nimic pe lângă: Farmacia, Portocala, Lămâia, Semafor, Justiția, Poliția, Nebunu, Prostu, Blegu sau Bețivu.

”Să dai copiilor nume neobișnuite – este o tendință relativ nouă. Cauzele apariției acestui fenomen sunt o mulțime. De exemplu, la aceasta a contribuit nu doar deschiderea hotarelor, dar existența unei explicații astrologice – influența planetelor asupra omenirii, care contribuie unor inovații, unor idei noi?

ADVERTISEMENT

Să presupunem, că horoscopul arată, că viața omului va fi monotonă și nu se va deosebi prin nimic. Desigur, că nu există o viață plictisitoare, însă în horoscopul nostru este prezentă o planetă, care răspunde pentru originalitate, extravaganță – este vorba despre Uranus, iar dacă aceasta se manifestă intens în harta natală, atunci printr-un nume original influența ei poate fi mai accentuată”, potrivit astrologului Alexandra Vaserman, citată  de mamaplus.md

Același astrolog spune că alți părinți aleg numele copiilor în funcție de strămoși. Însă, acest lucru nu este prea bun, deoarece soarta celui mic poate fi similară cu cea a persoanei căreia îi duce numele mai departe.

ADVERTISEMENT

Totodată, situația se schimbă atunci când copilul are un nume de istoric, vedetă sau orice persoană public. Succesul poate fi de partea lui, iar oamenii îl vor putea admira tocmai prin prisma numelui pe care îl poartă.

ADVERTISEMENT
Tags: